Ingezonden persbericht


Persbericht 28 september 2011

muziek/entertainment/cultuur/kunst/

"De verwarming uit, dikke trui aan, genieten van eerlijke koffie, muziek en gezelligheid."

De herfst is zeker met het huidige weer nog niet (officieel) begonnen, maar het leek de afgelopen tijd of de zomer definitief was vertrokken. Daarom presenteren VOLKOREN en TEAR de "Warme Truien Tour" die gehouden wordt op bijzondere plekken in het land, zoals in de kelder van een fort, een oude woonboerderij, loodsen en onder bomen in het bos. En ook gewoon bij mensen thuis. VOLKOREN staat garant voor aansprekende artiesten, TEAR verzorgt eerlijke koffie en Rogier Pelgrim vertelt en zingt zijn verhaal.

VOLKOREN, een platenmaatschappij van singer-songwriter artiesten, geeft graag een podium aan namen die uitstekend passen bij een intieme setting; denk aan artiesten als Charles Frail, mensenkinderen en Jonas David.

TEAR, een hulporganisatie die strijdt tegen armoede, wil graag anderen bewust maken van het onrecht als gevolg van een verstoord klimaat en het uitputten van natuurlijke bronnen.

Jaarlijks organiseert TEAR de Warme Truienzondag. Vanuit dat concept is samen met VOLKOREN en Rogier Pelgrim het idee ontstaan om een 'anders dan anders' concerttour op te zetten onder de naam de 'Warme Truien Tour'. Daarin komen de gezamenlijke passies samen, namelijk die voor muziek, koffie, het bestrijden van armoede en onrecht, en gezelligheid.

Net als op Warme Truien Zondag, hopen de initiatiefnemers van de 'Warme Truien Tour' door middel van de bekende warme trui de bezoekers bewust te maken van klimaatverandering. Vooral in de kwetsbare Derde Wereld heeft een veranderend klimaat grote armoede en talloze vluchtelingen tot gevolg. Net als velen staan zij tegen wil en dank in de kou. Om te besparen, en vooral al als gebaar van medeleven, blijft tijdens de concerten de verwarming uit.

Zo wil de 'Warme Truien Tour' gezelligheid en de schoonheid van muziek combineren met bewustwording.

Charles Frail debuteert op 3 oktober bij VOLKOREN met zijn album 'Morning, it Breathes', het eerste deel van een drieluik. In 2008 werd hij uitgeroepen tot de belofte van 2008 door VPRO 3voor12 en speelde hij o.a. op Noorderslag, Motel Mozaique. Ook speelde hij in het voorprogramma van o.a. Joan as Police Woman en Daniel Johnston. Naast Charles zullen ook mensenkinderen (het nieuwe project van Bas van Nienes van anderson) en Jonas David (ovb) namens VOLKOREN een bijdrage leveren aan de tour.

Rogier Pelgrim is een vriend van VOLKOREN. Rogier Pelgrim is een geboren performer die zijn liedjes brengt met overgave en overtuiging. Als jongetje van acht jaar was een toneel voor hem de hemel. Nu betreedt hij het podium als singer-songwriter. Gewapend met een gitaar, zijn stem en z'n persoonlijke teksten, brengt hij gevoelige, soms zwaarmoedige liedjes ten gehore.

www.volkoren.com/warmetruientour


---

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht