IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN, NTR en IKON
Maandag 3 t/m vrijdag 7 oktober 2011
19.00-20.00 uur


* Maandag 3 oktober
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Gesprek met journalist Ad van Liempt over de Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog. Nieuw onderzoek onder eindredactie van Van Liempt toont aan dat de rol van de politie tijdens de Jodenvervolging gruwelijker was dan eerder werd gedacht. 'Jodenjacht. De onthutsende rol van de Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog' verschijnt bij uitgeverij Balans.


* Dinsdag 4 oktober
Omroep: NTR, presentatie: Naeeda Aurangzeb

Jan Jaap van der Wal is een stand-up comedian, cabaretier en televisiepresentator. Hij werd bekend door het satirische nieuwsprogramma Dit was het nieuws. Nu maakt hij voor Comedy Central The Daily Show. In februari 2006 nam hij het artistiek leiderschap van Comedytrain, een podium voor stand-up comedians, op zich. Een gesprek over humor in de multiculturele samenleving en pesten.


* Woensdag 5 oktober
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Te gast is reisschrijver Alexander Reeuwijk. Met hem een gesprek over zijn boek 'Darwin, Wallace en de anderen'. Hiervoor dook hij samen met Redmond O'Hanlon in de geschiedenis van de evolutietheorie. De rol van Wallace is lang onderschat, Darwin krijgt vaak alle eer. Bovendien is de rol van de Nederlandse bioloog Hugo de Vries bij de verfijning van de evolutietheorie lang onderbelicht geweest. Darwin en De Vries hebben met elkaar gecorrespondeerd en Reeuwijk doet hier smakelijk verslag van.


* Donderdag 6 oktober
Omroep: IKON, presentatie: Mieke Spaans

In OBA Live elke donderdag een gast met een visie op de toekomst. Hij of zij kiest nieuws, opiniestukken, onderzoek, etc. om zijn of haar visie te illustreren. In deze uitzending ontvangt Mieke Spaans regisseur Erik de Vroedt. De Vroedt is bekend van zijn voorstellingenreeks Mightysociety, geëngageerd theater over actuele kwesties. zoals populisme, terreur-dreiging en de Nederlandse deelname aan de oorlog in Afghanistan.


* Vrijdag 7 oktober
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Max Pam met zijn rubriek 'Ketter en Geest'. Berichten uit het nieuws die voor goddelozen van belang zijn, over geloof en bijgeloof. En: een rondetafelgesprek over politieke actualiteiten met Marc Chavannes, politiek commentator NRC en Marcel Duyvestijn, journalist en blogger.

Volg ons ook op twitter: #obalive !

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN, NTR en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl



IKON