BAMA Gruppen AS benoemt de Dole Food Company als 2011 Internationale Leverancier van het Jaar

WESTLAKE VILLAGE, Californië.--(BUSINESS WIRE)-- 20111003 --

Dole Food Company, Inc. (NYSE: DOLE) kondigde vandaag aan dat BAMA Gruppen AS, de toonaangevende importeur en distributeur van verse groenten en fruit in Noorwegen, tijdens een ceremonie om het 125-jarig bestaan van BAMA te vieren, de Dole Food Company heeft uitgeroepen als hun internationale leverancier van het jaar. Deze ceremonie werd op 28 september 2011 in Oslo, Noorwegen gehouden.

De onderscheiding van BAMA's Leverancier van het Jaar wordt toegekend aan het bedrijf dat excellentie toont op vijf belangrijke gebieden: productkwaliteit, marktgerichtheid en -ontwikkeling, ethische- en milieupraktijken, voedselveiligheid, alsmede de kwaliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening. Dole kent een lange geschiedenis met de distributeur en levert al meer dan 18 jaar fruit, zoals bananen, ananas en druiven aan BAMA.

“Het winnen van de onderscheiding van BAMA's Internationale Leverancier van het Jaar is een hele bijzondere eer voor alle medewerkers en telers van Dole”, aldus David DeLorenzo, President en CEO van Dole Food Company, Inc. “Doles positie als een leider in de industrie van land- en tuinbouwproducten komt voort uit onze inzet om de verwachtingen van de klanten te overtreffen. Al onze medewerkers werken iedere dag hard om dit doel te bereiken.”

BAMA is een van de oudste handelsondernemingen in Noorwegen, opgericht in 1886. Tegenwoordig is het de grootste distributeur van Noorwegen van verse en verwerkte groenten, fruit en aardappelen. Zowel lokaal als wereldwijd heeft BAMA een aanzienlijke focus geplaatst op milieu- en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Maatschappelijke en milieupraktijken zijn belangrijke factoren die geïntegreerd zijn in BAMA's strategie voor het zakendoen met leveranciers.

Sinds 2005 hebben BAMA en Dole samengewerkt om duurzame landbouwpraktijken te verbeteren, met name in Latijns-Amerika. Een van de initiatieven is dat Dole en BAMA samenwerken in een proefprogramma dat gericht is op het meten van de milieugevolgen van de Dole bananen die in Noorwegen gedistribueerd worden. Dit initiatief, onder leiding van Østfoldforskning, een Noors onderzoeksinstituut, is gebaseerd op een Life Cycle Assessment-aanpak en omvat de effecten die verder gaan dan de uitstoot van broeikasgassen.

OVER DOLE FOOD COMPANY

Dole is met netto-inkomsten in 2010 van $6,9 miljard de grootste producent en handelaar van kwalitatief hoogwaardig vers fruit en verse groenten ter wereld, en is de toonaangevende producent van biologische bananen en producent/exporteur van biologische ananas. Dole brengt een groeiende lijn van verpakt en bevroren fruit op de markt en is een leider in de branche van land- en tuinbouwproducten op het gebied van voedingsvoorlichting en -onderzoek. Voor meer informatie kunt u terecht op www.dole.com. Voor meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van Dole, kunt u terecht op www.dolesustainability.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Dole Food Company, Inc.
In de V.S Contact:
Marty Ordman, +1 818-874-4834
of
In Europa Contact:

Xavier Roussel, +49(0)40.32.90.60

Ticker_symbol NYSE:DOLE