Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 05-07-2011

DOCUMENTAIRE OVER JAN CREMER KANSHEBBER BIJ EMMY AWARDS

De documentaire 'I Paint, I Write, I Paint' is in competitie voor een Emmy Award. De film is gemaakt door regisseur Peter Scholten en geproduceerd door Patrick Drijver in samenwerking met AVRO televisie.

De documentaire over het turbulente leven van schilder en schrijver Jan Cremer is bij 'The 2011 International Emmy Awards' doorgedrongen tot de Semi-final Round of Judging. Op 3 oktober worden in Cannes de genomineerden officieel bekend gemaakt op een persconferentie tijdens de MIPCOM.

De bijzonder vormgegeven documentaire toont niet alleen met uniek archiefmateriaal en nieuwe interviews het beeld dat het grote publiek van Jan Cremer heeft, maar ook een andere kant van hem. Dat van een gedreven hardwerkende kunstenaar en schrijver, die zijn leven beschouwt als een eenmansguerrilla.

Na de publicatie van zijn bestseller 'Ik, Jan Cremer' in 1964 ontstond een mythe rondom de schrijver. Inmiddels 71 jaar oud wordt de schilder en schrijver nog steeds geleefd door diezelfde mythe. Rene Mioch meldde onlangs op Twitter dat Johnny Depp belangstelling zou hebben het boek 'Ik, Jan Cremer' te verfilmen.

De documentaire 'I Paint, I Write, I Paint' duurt 52 minuten, is uitgezonden door AVRO Close Up en is mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds.

Closeup.avro.nl