Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Week van het Werk Noord-Holland Noord: Arbeidsmarkt als motor voor de economie

Van 3 tot en met 13 oktober 2011 vindt de jaarlijkse Week van het Werk Noord-Holland Noord plaats, twee weken vol activiteiten voor werkgevers, werkzoekenden, professionals en geïnteresseerden. Dit jaar staat de Week van het Werk - als vervolg op de afspraken die gemaakt zijn op de Regiowerktop van 20 juni jongstleden - in het teken van de arbeidsmarkt als motor voor de economie in de regio.

Steeds nadrukkelijker wordt een aantrekkelijke, flexibele arbeidsmarkt een vestigingsfactor voor bedrijven. De regio heeft voldoende arbeidspotentieel dat ingezet kan worden. Echter, het bedrijfsleven heeft behoefte aan werknemers met vaardigheden en kennis die niet voldoende voorhanden zijn. Wanneer daar nu niet in wordt geïnvesteerd, kost het de samenleving veel geld en zullen bedrijven niet goed kunnen functioneren. In de Week van het Werk vinden hierover verschillende sessies plaats.

Op maandag 3 oktober wordt gestart met een bijeenkomst voor bestuurders van gemeenten en woningbouwcorporaties om hen te informeren over het belang van het beschikbaar stellen voor werkervaringsplaatsen voor jongeren in de bouw en infra. De provincie Noord-Holland organiseert op die dag een expertmeeting om invulling te geven aan haar programma Arbeidsmarkt en Onderwijs. Donderdag 6 oktober vindt een grootschalig Ondernemersevent in het AFAS Stadion plaats, waaronder inspirerende sprekers, bedrijfspresentaties, een banenmarkt en interessante workshops voor werkgevers en werkzoekenden.

De week erna vinden expertmeetings plaats over personeelsvoorziening in de sector zorg, mobiliteit van medewerkers tussen gemeenten en arbeidsparticipatie van vrouwen en jongeren.

Het exacte programma is te downloaden op www.rpa-nhn.nl/agenda