Ingezonden persbericht


Persbericht september 2011

muziek/entertainment/cultuur/kunst/

Acoustic/Ambachtstour van een dag

Op 3 oktober 2011 zal Volkoren de debuut CD, 'Morning, It Breathes' van Charles Frail presenteren. Dit is het eerste deel van een drieluik ('Mirror River' en ' City Fire' zijn de volgende delen) waarvan de eerste 500 exemplaren handgemaakt zijn door Charles Frail zelf. Hij heeft speciaal voor dit album een naaimachine gekocht en ging direct in de leer bij de mevrouw van de naaimachinewinkel.

Ode aan de winkeltjes

Naast de naaimachinewinkel waren er meer winkeltjes in Amsterdam waar Charles is geholpen bij het tot stand brengen van zijn handgemaakte CD. Als dank aan de winkeleigenaren die Charles hebben geholpen, heeft hij samen met Volkoren voor aankomende zaterdag de Acoustic Ambachtstour opgezet. Tijdens deze tour zal hij van 's ochtends 10 uur tot 's avonds 21 uur langs de vijf winkels gaan.

Tijdens deze tour zal Charles zijn nieuwe songs laten horen en zijn CD presenteren. Ook zal deze tour gefilmd worden en worden vertoond in het filmhuis Cavia (15 of 16 oktober). Charles zal dan live de muzikale begeleiding van de film doen. Tot nu toe

In 2008 werd hij uitgeroepen tot de belofte van 2008 door VPRO's 3voor12 en speelde hij o.a. op Noorderslag, Motel Mozaique. Ook speelde hij in het voorprogramma van o.a. Joan as Police Woman en Daniel Johnston en in de grote en kleine zaal van Paradiso, Amsterdam. 'Morning, it Breathes' is opgenomen in de Dufrymusic studio van Rene de Vries en geproduceerd door Volkoren's eigen Minco Eggersman.

Deze week is zijn single Nothing will outlive this glory met de clip uitgekomen, met o.a. Niels Gomperts (van Niels is Naakt) en Abby Hoes (o.a. van Maite was hier, SpangaS en Tirza). http://youtu.be/419dQNHxUGw


---