Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Veel aandacht voor Kinderboekenweek in NOS Jeugdjournaal

HILVERSUM, 3 oktober 2011 - 'Superhelden', dat is het thema van de Kinderboekenweek 2011 die aanstaande woensdag, 5 oktober, van start gaat. Het NOS Jeugdjournaal besteedt vanaf die dag aandacht aan boeken waarin helden voorkomen. Morgenavond, 4 oktober, is het NOS Jeugdjournaal live in Amsterdam bij het traditionele Kinderboekenbal.

Tijdens dat Kinderboekenbal wordt het beste kinderboek van het afgelopen jaar bekend gemaakt. De schrijver van het allerbeste boek krijgt een Gouden Griffel. De winnaar is te zien in de ochtenduitzending van het NOS Jeugdjournaal op woensdag 5 oktober.

Tijdens de 57ste editie van de Kinderboekenweek komen in het Jeugdjournaal verder vier schrijvers aan het woord over de helden in hun boek(en). Het gaat om Simon van der Geest (Dissus), Janny van der Molen (Helden. Mensen die de wereld mooier maakten), Gideon Samson (Hoe word ik een superheld?) en Jan Terlouw (Oorlogswinter, Briefgeheim en de Koning van Katoren).

Het NOS Jeugdjournaal is dagelijks live te zien om 18.45 uur op Z@pp. Daarnaast op schooldagen ook om 08.45 uur op Z@pp.