GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T
Opheffen milieuteam is levensgevaarlijk

Rotterdam, 3 oktober 2011

Het opheffen van het milieuteam kan 'levensgevaarlijke situaties' opleveren. Dat zegt GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte in reactie op een brief van burgemeester Aboutaleb die laat weten het team op te willen heffen. In juli nam de gemeenteraad nog een motie van GroenLinks aan om het milieuteam niet weg te bezuinigen.

Het milieuteam doet onderzoek naar illegale verwijdering van asbest, het illegaal storten van bedrijfsafval en naar de handel en opslag van illegaal vuurwerk. "Zonder milieucontroles kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan", zegt Bonte. "Denk aan onveilige opslag van vuurwerk in woonwijken of het onveilig verwijderen van asbest. Dankzij het milieuteam worden ongelukken voorkomen en mensenlevens gered."

Nu is het milieuteam nog onderdeel van de dienst Stadstoezicht. Dat hoeft van Bonte niet zo te blijven. "Het team zou ook prima ondergebracht kunnen worden bij milieudienst DCMR, daar is meer milieukennis aanwezig. Maar voor mij staat voorop dat de milieucontroles in stand kunnen blijven."


-----------------------------