Politie Noord- en Oost Gelderland

|     | Zutphen - Rijden onder invloed en geen geldig rijbewijs  |
Een 30-jarige automobilist uit Arnhem is in de nacht van zondag op maandag 3 oktober aangehouden voor het rijden onder invloed. De man bleek geen geldig rijbewijs te hebben.

Agenten hielden de bestuurder rond 04.20 uur voor een routinecontrole staande op de Den Elterweg in Zutphen. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij ruim 0.8 promille blies. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het rijden onder invloed.

2011138828

|     | Brummen - Insluiper overlopen in verzorgingshuis         |
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een vermoedelijke insluiping, waarbij de overlopen insluiper ook geweld heeft gebruikt. Het incident werd in de nacht van zondag op maandag 3 oktober gepleegd aan de Spoorstraat in Brummen, in een appartementencomplex voor senioren waarbij ook zorg wordt verleend.

Een personeelslid van het complex overliep rond 02.00 uur de insluiper op een gang, toen zij haar ronde deed in het pand. De insluiper dwong haar tegen de grond, waarbij hij haar fysiek ook belette om op te staan. Op enig moment ging de man er vandoor. Het personeelslid waarschuwde daarop de politie. Agenten hebben in het pand niemand meer aangetroffen. Aan het personeelslid van het verzorgingshuis is slachtofferhulp aangeboden. De insluiper bleek een geldbedrag te hebben gestolen uit het complex. Het Team Forensische Opsporing van de politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

2011138839

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(

---- --
|     |Voorst - 10 oktober informatieavond woninginbraken        |
De gemeente en de politie in Voorst houden maandagavond 10 oktober een informatieavond over woninginbraken. In het najaar wordt er relatief meer ingebroken. Het is langer donker, de dagen worden korter en de nachten worden langer. Juist in deze periode kunnen de inwoners van Voorst zelf een bijdrage leveren om een inbraak te voorkomen.

In 2010 zijn er in het laatste kwartaal 33 aangiftes van woninginbraken in Voorst gedaan. In de andere kwartalen in dat jaar lag dat gemiddelde op 17 woninginbraken in Voorst. De gemeente en de politie willen mensen bewust maken van dingen die zij zelf kunnen doen om een woninginbraak te voorkomen. De kans dat er ingebroken wordt neemt aanzienlijk af als er preventieve maatregelen getroffen worden.

Preventieve maatregelen

Tijdens de bijeenkomst op maandag 10 oktober in het dorpshuis aan de Schoolstraat in Voorst worden de preventieve maatregelen besproken. Inwoners van Voorst zijn van 20.00 uur tot 22.00 uur welkom, vanaf 19.45 uur start de inloop. De meest voor de hand liggende preventietip is het goed afsluiten van ramen en deuren, ook bij korte afwezigheid. Leg waardevolle goederen, zoals laptops, fotocamera's en portemonnees niet op de voor de hand liggende plekken in het zicht. Berg auto- en reservesleutels goed op. Maak gebruik van buitenlampen bij voor- en/of achterdeuren. Zorg dat het huis tijdens de vakantie een bewoonde indruk maakt (gordijnen niet sluiten, post laten weghalen). Meer tips staan op www.politiekeurmerk.nl

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(

---- --