Gemeente Eindhoven

Uitreiking gemeentelijke vrijwilligersonderscheiding

Loco-burgemeester Brink reikte maandag 3 oktober in het Beursgebouw te Eindhoven de gemeentelijke vrijwilligerspenning uit aan de heer W.J. Dekker (Wim).

Bijzonderheden en verdiensten

De heer Wim Dekker is op 1 januari 1999 toegetreden tot het bestuur van Stichting Marathon Eindhoven als penningmeester. Deze functie vervult hij op zeer zorgvuldige wijze.

Stichting Marathon Eindhoven heeft, mede door een goed financieel beleid, in de laatste 10 jaar een grote groei doorgemaakt. In 1999 was de begroting nog 775.000 gulden. Nu werkt de stichting met een budget dat een miljoen euro overschrijdt. Was er bij de eerste editie van Marathon Eindhoven met de heer Dekker als penningmeester nog sprake van zo'n 7.000 deelnemers, in 2011 hoopt de stichting ruim 18.000 deelnemers te mogen begroeten.

Al snel na zijn aantreden als penningmeester heeft de heer Dekker ook in de uitvoering van het evenement een grote rol gespeeld. Hij adviseerde en ondersteunde de vrijwilligers die de boekhouding bijhielden, was in de laatste weken voor het evenement vraagbaak aan de telefoon, was altijd aanwezig om de startpakketten mee in te pakken en zorgde in het marathonweekend dat de financiële middelen op tijd werden afgestort.

Toen door ziekte de vrijwilliger die de boekhouding bijhield, uitviel heeft de heer Dekker zijn taak overgenomen en veel tijd op het Marathonbureau besteed.

Het aantal uren die de heer Dekker aan de invulling van zijn vrijwilligersfunctie besteed is moeilijk in te schatten, maar een gemiddelde van 4 uur per week is zeker niet te hoog ingeschat.