Ingezonden persbericht


Clansman wint Skillcity Snelle groeier Award 2011

Utrechts online marketingbureau snelst groeiende ICT-bedrijf van Midden-Nederland met 2.269 procent omzetgroei

Utrecht, 3 oktober 2011 - Online Marketingbureau Clansman in Utrecht wint de Skillcity Snelle groeier Award 2011. Clansman is met een omzetgroei van 2.269 procent over de afgelopen vijf jaar het snelst groeiende ICT-bedrijf van Midden-Nederland. De tweede plaats gaat naar Forcare in Zeist met een omzetgroei van 903 procent. Eurofiber uit Maarssen en Enrise uit Amersfoort slepen gezamenlijk de derde plaats in de wacht met een omzetgroei van 750 procent.

De afgelopen vijf jaar nam de totale omzet van de top 20 van snelst groeiende ICT-bedrijven in Midden-Nederland toe van 48,1 naar 156,4 miljoen euro. Dit is een groei van 225 procent. Dit jaar hebben zich acht nieuwe bedrijven in de top 20 van de Skillcity Snelle groeiers genesteld. De twintig genomineerde bedrijven bestaan gemiddeld tien jaar. In de afgelopen vijf jaar hebben deze bedrijven gezamenlijk 784 nieuwe 'regiogebonden' arbeidsplaatsen gecreëerd. Het totaal aantal medewerkers van de twintig snelle groeiers steeg daarmee van 568 naar 1.352.

"We zijn erg blij met deze award. Het bewijst dat Clansman op de goede weg is", zegt Jeroen Ligthart, directeur van Clansman. "We helpen bedrijven om hun online doelstellingen te realiseren en dit doen we honderd procent performance based. Klanten betalen dus uitsluitend voor behaalde resultaten. Dit is de basis voor ons succes. We steken ook veel tijd en geld in innovatie. Daarnaast hebben we een bepaalde rust in het bouwen aan langdurige klantrelaties. Klanten vinden dat prettig. En we verliezen de focus op de kwaliteit van de dienstverlening niet uit het oog."

Skillcity reikt de Snelle groeier Award dit jaar voor de zesde keer uit. De winnaar is het bedrijf dat de grootste omzetgroei behaalde over de afgelopen vijf boekjaren - in dit geval van 2006 tot en met 2010. De organisatie houdt deze competitie jaarlijks onder de ruim vijfhonderd ICT-bedrijven die bij het netwerk zijn aangesloten. De deelnemende ICT-bedrijven moeten hun hoofdkantoor in Midden-Nederland hebben.

De Skillcity-lijst met Snelle groeiers biedt inzicht in de ontwikkelingen in de ICT-branche in Midden-Nederland. De lijst is tevens een belangrijke graadmeter voor de rest van het land. Dit omdat de grootste Nederlandse concentratie van ICT-bedrijvigheid zich in de regio Utrecht bevindt.

"We feliciteren Clansman van harte met het winnen van de Skillcity Snelle groeier Award 2011. In een economisch zware tijd is dit een enorme prestatie", zegt Ben Alfrink, oprichter van Skillcity. "Technologiebedrijven leveren ook in minder voorspoedige periodes een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie. De Snelle groeier Award zet deze bedrijven en hun prestaties in het zonnetje. Het Skillcity-netwerk bestaat in 2011 tien jaar. In dat decennium heeft zowel het netwerk als een groot aantal van de aangesloten bedrijven in de regio het stadium van volwassenheid bereikt. De tendens van het afgelopen jaar is bijvoorbeeld dat de snelst groeiende bedrijven groter zijn in volume dan de winnaars van de afgelopen edities. Het gevolg is dat de omzetgroei in volume toeneemt, maar in groeipercentage wat aan het afvlakken is."

De volledige top twintig van snelst groeiende ICT-bedrijven in Midden-Nederland is te vinden op: http://www.skillcity.nl/Skillcity_netwerk/Snelle_groeiers

####

Over Skillcity

Skillcity is een informeel bedrijfsnetwerk voor ICT-bedrijven in Midden-Nederland. Het netwerk is opgezet om ondernemers te inspireren door intensief onderling contact en informatieve bijeenkomsten. Skillcity organiseert jaarlijks ongeveer 25 seminars, workshops, round tables en innovation circles. Het netwerk van Skillcity bestaat inmiddels uit zo'n vijfhonderd ICT-ondernemingen en een dertigtal participanten in de regio Midden-Nederland. Meer informatie is te vinden op www.skillcity.nl.




Ingezonden persbericht