Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 3 oktober 2011

Rondje tijd: een boek over 77 speciale momenten in het jaar Kleine canon voor ouders, inburgeraars en andere Nederlanders

Vers van de pers: het boek 'Rondje tijd - 77 speciale momenten in het jaar'. Een verrassend boek vol wetenswaardigheden over rituelen, feestdagen en andere vaste gebeurtenissen door het jaar heen. Geschreven voor ouders, inburgeraars en 'alle andere Nederlanders'.

Rondje tijd is een verzameling momenten in het jaar waar we in Nederland op een of andere manier bij stil staan, zonder dat we weten waarom. Want wie was Valentijn, de naamgever van de dag waarop we een geheime liefde van bloemen voorzien? Waarom zijn we diep in ons hart bang voor vrijdag de 13e? En wie weet, in deze samenleving die sterk ontkerkelijkt, nog waar Goede vrijdag voor staat? Het is allemaal te vinden in Rondje tijd. Handige weetjes voor nieuwkomers en een baken voor ouders die hun kinderen moeten uitleggen waar bijvoorbeeld Dierendag vandaan komt. Maar vooral een houvast voor iedereen die wil weten hoe onze tijdsbeleving structuur krijgt door kleine en grote rituelen.

Rondje tijd is overzichtelijk opgebouwd. Iedere maand kent een korte beschrijving, gevolgd een handig overzicht waarop direct te zien is wat er te beleven is in die maand. Klein en groot, serieus en grappig. Een index achterin het boek maakt het mogelijk om snel te zoeken naar een betekenis of gebeurtenis.

Rondje tijd is samengesteld door Gerard Popkema, auteur van het succesvolle boek Vrolijk vijftig. Mede door de ludieke illustraties van Martijn Brinks is het een toegankelijk boek, dat een ideaal cadeau vormt voor verjaardagen, feestdagen of als leuk tussendoortje.

Rondje tijd - 77 speciale momenten in het jaar
Auteur: Gerard Popkema
112 pagina's, geïllustreerd
ISBN 978-90-78659-04-4
Prijs ¤ 12,95