Dura Vermeer Apeldoorn

Apeldoorn - 03 oktober 2011

Hoogste punten Bamboe- en Bloemenhof en start buurtcentrum Apeldoorn

Op de bouwplaats van de Groene Hoven in Apeldoorn is afgelopen weekend stilgestaan bij het bereiken van de beide hoogste punten van de gebouwen Bamboe- en Bloemenhof. Tevens markeerde deze dag de start van het nieuwe buurtcentrum.

Op het terrein van de Groene Hoven (voormalig Hubertus Drieschoten) gelegen in de wijk Kerschoten in Apeldoorn wordt door Dura Vermeer Bouw Hengelo gewerkt aan vier projecten parkeerkelder Noord, Bloemenhof, Bamboehof en het buurtcentrum.

Het traditionele "pannenbier" werd voor de gelegenheid omgeruild voor een gezamenlijke informele lunch(pauze) met alle bouwplaatsmedewerkers en betrokken partijen in het bestaande buurtcentrum. Tijdens de lunch bedankte bestuurder P. Koburg van opdrachtgever de Woonmensen de aanwezigen voor hun inzet.

Twee hoogste punten en een starthandeling
Aan het einde van de middag verzamelden de genodigden zich voor het officiële gedeelte. De aanwezigen werden daarbij toegesproken door wethouder P. Blokhuis van de gemeente Apeldoorn, bestuurder P. Koburg van opdrachtgever Woonmensen en de ontwerpende architect van het buurtcentrum. Deze bijeenkomst vond tevens plaats in het bestaande buurtcentrum.

Na de toespraken begaven de genodigden zich naar de bouwplaats waar het "hoogste punt" werd geplaatst in de vorm van een versierde kanaalplaat op gebouw Bamboehof. Na de succesvolle plaatsing door bouwplaatsmedewerkers volgde het officiële startsein voor het nieuwe buurtcentrum. De starthandeling bestond uit het storten van een fundatiepoer door de heren Blokhuis en Koburg.

Veelzijdig plan
Binnen de Groene Hoven realiseert Dura Vermeer Bouw Hengelo vier verschillende gebouwdelen:

- Gebouw Bloemenhof; 11 appartementen, kinderdagverblijf, woonzorggroepen, dagopvang en multifunctionele ruimten;
- Gebouw Bamboehof; 58 appartementen en commerciële ruimten op de begane grond;

- Parkeerkelder Noord; 5.000 m2 parkeergelegenheid en bergingen;
- Verschillende multifunctionele ontmoetingsruimten en een stiltecentrum.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.degroenehoven.nl
---