FloraHolland


FPC Boomkwekerij bezoekt Tradepark Bremen

FloraHolland (4 oktober 2011) - De FloraHolland Productcommissie (FPC) voor Boomkwekerijproducten heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan Tradepark Bremen. Dit bezoek was onderdeel van een tweedaagse oriënterende excursie naar Noord-Duitsland. In de regio Ammerland rondom Oldenburg werden diverse kwekers, tuincentra en bouwmarkten bezocht.

In Bremen werden de kwekers geïnformeerd over het doel en de huidige ontwikkelingen van het Tradepark. Doel is de Nederlandse exporteurs en lijnrijders en Duitse kwekers en kopers te ondersteunen in hun logistiek om daarmee de positie van de Nederlandse sierteeltsector te verbeteren.

Na een presentatie en een korte rondleiding volgde een boeiende discussie over de kansen en bedreigingen van deze internationale stap van FloraHolland en de positie van leden en contractzenders binnen FloraHolland.

FloraHolland Tradepark Bremen
Tradepark Bremen van FloraHolland is een internationaal centrum waar vooral logistieke diensten worden aangeboden. Het Tradepark is een antwoord op de geografische verschuivingen in de productie van sierteeltproducten en de continue behoefte aan efficiency in logistieke stromen binnen Europa. Het logistieke centrum moet leden en klanten van FloraHolland in staat stellen hierop in te spelen en ketenkosten te besparen. Het Tradepark verlaagt geografische beperkingen, bevordert internationale handelscontacten en speelt in op maatschappelijke bewegingen als 'local for local' en duurzaamheid. Het doel is het versterken van het Nederlandse sierteeltcluster, logistieke optimalisatie, verlaging van de ketenkosten en een versterking van het assortiment. Tradepark Bremen is opgezet als een pilotproject waarin wordt ervaren of de logistieke hub daadwerkelijk de beoogde doelen bereikt. Meer informatie over Tradepark Bremen is te vinden op www.tradeparkbremen.de