Vestia en gemeente zetten kettingzaag in Bomenwijkplan

Persbericht van Vestia Delft

DELFT, 1 OKTOBER 2011 - Ruim 650 bezoekers bezochten afgelopen zaterdag 1 oktober het wijkfeest in de Bomenwijk in Delft. Ze waren uitgenodigd door Vestia Delft en de gemeente Delft om samen de voltooiing van het project Elzenbloesem te vieren. Daarbij werd (opnieuw) het beeldje van het veulentje onthuld. Het was een groot spektakel met een exotisch tintje!

Op het plein aan de Elzenlaan, te midden van de nieuwe appartementengebouwen, waren grote, gekleurde tenten neergezet. Twee daarvan waren ingericht voor workshops Mozaïeken en Bloemschikken. Elk uur schoven nieuwe deelnemers aan, die vervolgens trots met hun creatie naar huis gingen óf nog in de rij gingen staan voor een gratis ijsje of hotdog. In een andere tent presenteerden Vestia medewerkers het volgende deelplan en stonden paraat voor vragen en ideeën van bewoners. Ook kon men een leuke verrassing ophalen; een vrolijk gekleurde gieter.

Aan de waterzijde van het plein trok de houthakkersact veel bekijks. Daar toverden twee professionals in een handomdraai de mooiste figuren met hun kettingzagen. Verder konden kinderen hun energie kwijt op het springkussen voor de supermarkt. De lokale slijterij tapte zijn nieuwste bier en de lunchroom verzorgde lekkere hapjes. Dit alles werd gedurende de hele middag aan elkaar gepraat door de presentator, die zich voor de gelegenheid in een groen pak had gehesen.

Vragenvuur
Rond het middaguur werd het programma kort onderbroken. Onder een luid tromgeroffel betraden Rob van Eijkeren, directeur Vestia Delft, en Wethouder Raimond de Prez het podium. In een kort vragenvuur gingen zij in op het feit dat in deze tijd, waarin de woningbouw over het algemeen terugloopt, toch zo'n mooi project is neergezet. Beide heren zijn erg tevreden over de nieuwe woningen, die qua vormgeving goed aansluiten op de bestaande woningen in de wijk.

Veulentje
Nadat Van Eijkeren vertelde waarom de Bomenwijk aan vernieuwing toe was, kondigde hij oud-Bomenwijker de heer Ger Zwaard aan. Toen Zwaard een jongetje van vijf jaar oud was, mocht hij samen met een meisje het beeldje van het veulentje (door beeldhouwer Gradus van Eden) naast zijn school onthullen. Het beeldje is een icoon voor de wijk. Bij aanvang van de sloop was het uit voorzorg verwijderd en opgeslagen. Nu, 51 jaar na dato, is het weer teruggeplaatst Zwaard twijfelde geen moment om voor die gelegenheid vanuit zijn nieuwe woonplaats in Brazilië over te komen naar Nederland. Nadat het publiek luidkeels had afgeteld, trok hij samen met een jongetje uit het publiek, het doek van het veulen.

Oorverdovend startsein
De Prez en Van Eijkeren was ook een moment van onthulling gegund. Beschermd door handschoenen, oor- en oogbeschermers zaagden ze met een elektrische zaag elk een zijkant van een boomstam af. Door die handeling klapte de stam open en kwam de projectnaam ELZENBLOESEM tevoorschijn. Een spektakel dat meteen het startsein was voor het volgende deelplan (Lindebloesem).

Elzenbloesem
Elzenbloesem is het eerste deelplan in de vernieuwing van de Bomenwijk. Het project bevat 16 herenhuizen en 71 appartementen, die inmiddels bijna allemaal zijn bewoond. Bijzonder aan deze eerste fase is dat de bedrijvigheid in de wijk is teruggekomen. Onder de appartementen, aan het plein, zijn namelijk ook zeven winkelpanden gevestigd, die zijn verhuurd aan onder andere slijterij De Lachende Pater, Lunchroom Leafs, dierenwinkel Claws & Paws en supermarkt PLUS.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*




Razende Robot Reporter