We zijn allemaal goede moeders

Persbericht van Telegraaf Media Nederland

Een overweldigende 95% van de vrouwen vindt zichzelf een goede moeder. Tegelijkertijd zijn vrouwen absoluut niet onder de indruk van de opvoedkwaliteiten van andere moeders. 57% van de moeders maakt namelijk zonder blikken of blozen een opmerking als een vriendin haar kind niet in bedwang kan houden.

Dit blijkt uit de 'VROUW opvoed-enqu(ee)te' onder 1951 lezeressen op Vrouw.nl. Ook het kroost van vrienden moet het ontgelden: 86% van de vrouwen ergert zich soms aan de kinderen van vrienden. En wat als het eigen kind zich niet gedraagt? Dan deelt 40% een corrigerende tik uit. Meer opmerkelijke cijfers uit de 'VROUW opvoed-enqu(ee)te':

- 57% van de vrouwen maakt weleens ruzie met haar partner waar de kinderen bij zijn, terwijl 75% zegt nooit negatief over haar partner te praten waar de kinderen bij zijn.

- een kwart van de vrouwen zit wat opvoeding betreft niet op één lijn met de partner.

Meer over opvoeden valt woensdag in de special 'Kinderen' van VROUW Telegraaf te lezen. Zoals een verhaal over het consultatiebureau. In de volksmond ook wel het 'consternatiebureau' genoemd. Het consultatiebureau is niet meer van deze tijd, vindt ruim driekwart van de stemmers op een poll op onze site.

Lezeres Linda Veenhof: "Je komt er onzeker en verschrikt vandaan over alles wat niet goed gaat."

Met Tooske Ragas had de redactie een groot interview over opvoeden. Hoe doet zij dat? Hoe houdt zij alle ballen in de lucht? Geen sinecure met een veeleisende baan, drie fulltime dochters en een parttime zoon. Tooske blijkt een hele duidelijke visie over opvoeden te hebben: "Bij ons lijkt het het meest op een goed georganiseerde militaire operatie."

Over VROUW
VROUW is het platform van de Telegraaf Media Nederland waaronder het weekendmagazine VROUW, de site www.vrouw.nl en de krantenpagina VROUW vallen. VROUW is spraakmakend, nuchter, dichtbij en gaat over het echte leven. VROUW is onderdeel van Telegraaf Media Nederland - Landelijke media..

Telegraaf Media Nederland is onderdeel van TMG (Telegraaf Media Groep) en heeft in haar print portfolio o.a. landelijke, regionale en gratis dagbladen, tijdschriften en huis-aan-huisbladen. Online exploiteert Telegraaf Media Nederland meer dan honderd websites, waarvan een belangrijk gedeelte met landelijk, regionaal of lokaal nieuws. Ook heeft Telegraaf Media Nederland activiteiten op het gebied van (video)productie. Telegraaf Media Nederland is het meest complete mediahuis van Nederland, met mediamerken en -platformen die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder.

Links:
http://www.vrouw.nl

Noot voor redacties


Telegraaf Media Nederland

Noot aan de reda ctie (

Razende Robot Reporter