Persbericht

Adobe presenteert zes nieuwe intuïtieve touchscreen-applicaties voor tablets Nieuwe touch-applicaties maken onderdeel uit van de Adobe Creative Cloud

Amsterdam, 4 oktober 2011 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) heeft tijdens MAX 2011 Adobe Touch Apps aangekondigd, een serie van zes intuïtieve touchscreen-applicaties ontworpen voor Android-tablets en Apple iPad. De apps adresseren verschillende gebieden van het creatieve proces - beeldbewerking, het uitwerken van ideeën, het maken van schetsen, het creëren van mood boards, het ontwikkelen van prototypes voor websites en mobiele applicaties en het presenteren van werk. Eén van de nieuwe apps is Adobe Photoshop Touch. Een app die voor het eerst de kracht van Photoshop naar tablets brengt.

Adobe Touch Apps zijn binnenkort als standalone apps beschikbaar en zijn tevens essentiële componenten binnen Adobe Creative Cloud, een nieuw initiatief van Adobe (zie apart persbericht). Adobe Creative Cloud zal een wereldwijde hub worden voor creativiteit. Miljoenen gebruikers hebben hier toegang tot desktop- en tablet-applicaties en -diensten en kunnen hier hun beste werk presenteren. Bestanden die gecreëerd zijn met Adobe Touch Apps kunnen gedeeld en bekeken worden op verschillende apparaten en tevens binnen Adobe Creative Suite software geopend worden voor verdere bewerking. Omdat stylus-navigatie naar verwachting een belangrijke feature wordt van een aantal nieuwe tablets, zijn Adobe Touch Apps ontworpen om zowel met vinger- als stylus-input te werken.

"Adobe Touch Apps brengen creativiteit naar iedereen die een tablet bezit", zegt Kevin Lynch, chief technology officer bij Adobe. "Applicaties als Photoshop Touch zullen de mogelijkheden laten zien van touch-interfaces in combinatie met creativiteit en zullen aantonen dat tablets een belangrijk onderdeel zijn in het creatieve proces."

Adobe Touch Apps
Inspelend op de manier waarop mensen hun tablets integreren in hun dagelijkse leven, zorgen de Adobe Touch Apps ervoor dat gebruikers op hun tablets content kunnen creëren, waardoor ze niet enkel meer gebonden zijn aan de desktopcomputer of laptop. De nieuwe Adobe Touch Apps omvatten:
* Adobe Photoshop Touch: met eenvoudige vingerbewegingen kunnen gebruikers meerdere foto's in gelaagde afbeeldingen combineren, populaire bewerkingen uitvoeren en professionele effecten toevoegen. Met het exclusief voor tablets beschikbare Scribble Select is het mogelijk om een deel van een afbeelding te selecteren die behouden moet blijven en omliggende gebieden te verwijderen. Met Refine Edge-technologie van Adobe Photoshop kunnen zelfs moeilijk selecteerbare objecten of gebieden met zachte randen, zoals haar, eenvoudig worden vastgelegd bij het maken van een selectie. De app helpt gebruikers om snel afbeeldingen te vinden, creaties te delen en commentaren te bekijken via integratie met Facebook en Google Search. Met gebruik van de synchronisatiemogelijkheden - die een kerncomponent zullen vormen van Adobe Creative Cloud - kunnen bestanden geopend worden in Adobe Photoshop.
* Adobe Collage: helpt creatieven om ideeën en concepten vast te leggen en te verfijnen door hen in staat te stellen om inspirerende afbeeldingen, tekeningen, teksten en Creative Suite-bestanden samen te voegen in moderne, conceptuele mood boards. De features omvatten onder meer het importeren van afbeeldingen, vier personaliseerbare pentypen om mee te tekenen, het toevoegen van teksten en het toepassen van kleurenthema's. Bestanden kunnen worden gedeeld of verstuurd voor bewerking in Adobe Photoshop.
* Adobe Debut: stelt gebruikers in staat om ontwerpen nagenoeg overal aan klanten en andere belanghebbenden te presenteren. Adobe Debut opent snel tablet-compatible versies van Creative Suite-bestanden zodat deze eenvoudig kunnen worden bekeken op de tablet, inclusief Photoshop-lagen en Illustrator art boards. Feedback wordt verzameld met gebruik van een markup pen-tool waarmee notities en tekeningen aan het ontwerp kunnen worden toegevoegd.
* Adobe Ideas: is een eenvoudig te gebruiken, vectorgebaseerde teken-tool. Met gebruik van een stylus of vinger verschijnen strepen soepel op ieder zoom-niveau. Startend met een wit canvas, kunnen gebruikers kleurenthema's kiezen en tablet-compatible afbeeldingen invoegen die als aparte lagen beheerd kunnen worden. Afgeronde projecten kunnen eenvoudig worden geopend in Adobe Illustrator of Photoshop.
* Adobe Kuler: maakt het eenvoudig om kleurenthema's te genereren die ieder ontwerpproject kunnen inspireren. Kleuren kunnen worden getest en ontdekt, met honderdduizenden Kuler-thema's die reeds via de creatieve community beschikbaar zijn. Sociale betrokkenheid in de community is verbeterd door de mogelijkheid om thema's te beoordelen en te becommentariëren. Deze thema's kunnen als kleurstalen in Adobe Creative Suite-projecten worden geëxporteerd.
* Adobe Proto: maakt de ontwikkeling van interactieve wireframes en prototypes voor websites en mobiele apps op een tablet mogelijk. Ideeën worden gecommuniceerd en gedeeld met teams en klanten met gebruik van een touch-gebaseerde interface. Het is mogelijk om met gestures snel een ontwerpconcept te tonen, website-structuren uit te leggen of interactiviteit te demonstreren. Het wireframe of het prototype kan vervolgens worden geëxporteerd als industriestandaard HTML, CSS en JavaScript en worden gedeeld in populaire browsers voor onmiddellijke beoordeling en goedkeuring.

De aankondiging van Adobe Touch Apps volgt op de lancering van Adobe Carousel, de enige fotografie-oplossing die toegang geeft tot de volledige fotobibliotheek van een gebruiker op tablets, smartphones en desktops. Gebruikers kunnen op iedere locatie van hun foto's genieten en deze verfraaien met de fotobewerkingstechnologie uit Adobe Photoshop® Lightroom®.

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe Touch Apps zijn vanaf november 2011 beschikbaar voor Android-apparaten. Adobe maakt naar verwachting begin 2012 nadere informatie bekend omtrent de beschikbaarheid op iOS . Adobe Ideas is reeds beschikbaar voor de iPad. De prijs per app bedraagt naar verwachting ¤7,99. Toegang tot de functionaliteit voor het bekijken, delen en verzenden van bestanden binnen Adobe Creative Cloud is in de prijs van iedere Adobe Touch App inbegrepen. Prijsinformatie van de Adobe Creative Cloud en de mogelijkheden rondom applicaties, services en community worden begin november 2011 aangekondigd.

Nuttige links en video's

* Adobe Touch App family

* Introducing Adobe Collage

* Introducing Adobe Debut

* Introducing Adobe Ideas

* Introducing Adobe Kuler

* Introducing Adobe Proto

* Eerste blik op Adobe Photoshop Touch met Russell Brown
* Adobe Touch Apps en 'café-logo' - zie hoe Adobe Touch Apps kunnen worden ingezet om snel een concept voor een café-logo te ontwikkelen en deze te creëren en te delen
* Adobe Touch Apps en 'city billboard' - gebruik je tablet om snel professionele designs te ontwerpen en te ontwikkelen met Adobe Photoshop Touch en Adobe Collage

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe verandert de wereld door het leveren van digitale ervaringen. Voor meer informatie bezoek: www.adobe.nl.

###

© 2011 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.