Ingezonden persbericht


Moeders gillen geld bij elkaar voor het goede doel

Vanaf dinsdag 4 oktober, 17.00 uur op Z@pp


In het nieuwe EO-familieprogramma De Gilfactor is presentator Klaas van Kruistum uit op kattenkwaad. Samen met een kind smeedt hij een complot om zijn of haar moeder zo hard mogelijk te laten schrikken. Want hoe harder zij gilt, hoe meer geld er naar een goed doel gaat! De Gilfactor is vanaf dinsdag 4 oktober om 17.00 uur te zien op Z@pp. Een programma met een dikke knipoog en leuk voor het hele gezin.

Is de moeder doodsbang voor spinnen? Dan wordt haar nachtmerrie realiteit: een vogelspin in haar schoenen. Raakt ze al in paniek als een vogel door de tuin van de buren vliegt? Klaas van Kruistum overtreft alles en laat een paar valkparkieten los in haar badkamer. Kost wat kost moet de decibelmeter in het rood doorslaan. De computer berekent vervolgens hoeveel het gegil in euro's waard is.

Goede doelen

De kinderen verdienen met het gegil van hun moeder geld voor een goed doel. Ze kunnen zelf kiezen uit speciaal geselecteerde projecten voor kinderen. Bijvoorbeeld tegen kinderhandel in Malawi of gehandicapte kinderen in Egypte. Deze projecten zijn ondergebracht bij Stichting EO Metterdaad. EO Metterdaad financiert al bijna veertig jaar wereldwijd grote en kleine ontwikkelingsprojecten die materiële hulp bieden en het evangelie brengen.

Presentatie

Klaas van Kruistum