Nederlandse bouwkampioenen gaan internationaal de strijd aan

Persbericht van Fundeon

Worldskills Londen 2011 bijna van start

Harderwijk - De drie Nederlandse bouwkampioenen Twan Schiphorst, Guido van Dingenen en Ralph Mooijman zijn klaar voor de internationale beroepenwedstrijden in Londen. Woensdag 5 oktober gaat de 41ste editie van Worldskills officieel van start.

Donderdag 29 september vertrekken alle Nederlandse deelnemers aan de internationale beroepenwedstrijden naar Londen. Na enkele dagen acclimatiseren barst de daadwerkelijke strijd om de internationale titel los. WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor het vakmanschap. Elke twee jaar vinden deze plaats in één van de vijftig landen die aangesloten zijn bij WorldSkills International. Honderden jongeren uit de hele wereld strijden op WorldSkills om zich de beste te mogen noemen in hun vak.

Gedegen voorbereiding
De bouwkampioenen hebben zich goed voorbereid. Ze volgden een trainingscarrousel en daarnaast werd er in de avonduren regelmatig geoefend op het werkstuk. Zij werden daarbij ondersteund door experts van Fundeon, het kenniscentrum voor de bouw en infra. Guido van Dingenen van S.P.T. Noord-Brabant en Woonbedrijf uit Eindhoven komt uit in de categorie Tegelzetten. De Overijsselse Twan Schiphorst van Bouwbedrijf Vosman uit Raalte en opleidingsbedrijf Bouwbasic komt uit in de categorie Metselen. Timmerman Ralph Mooijman van Bouwbedrijf H. Klein Poelhuis en Bouwopleidingen Berkelstreek heeft het doel zichzelf naar de top te timmeren. Volg hun verrichtingen via http://www.fundeon.nl/nieuws/worldskills-2011.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*

Links:
http://www.fundeon.nl/nieuws/worldskills-2011



Razende Robot Reporter