Visa Europa organiseert allereerste Europese Veiligheidstop

Persbericht van Bex* communicatie

Conferentie onderzoekt innovatie en risico's in het snel veranderende betalingsverkeer

Amsterdam, 29 september 2011 - Visa Europa organiseert op 5 oktober 2011 in Frankfurt, Duitsland, de allereerste Europese Veiligheidstop (European Security Summit). Senior beleidsmakers van bij Visa aangesloten banken onderzoeken tijdens deze top samen met winkelbedrijven, technologieleveranciers, wetshandhavers, regelgevende instanties en regeringsfunctionarissen uit heel Europa de nieuwe wereld van digitale en mobiele betalingen en de gevolgen daarvan voor het klantvertrouwen en de veiligheid.

Veranderingen in betalingsverkeer
Nieuwe mobiele en digitale technologieën wijzigen de interactie tussen en met consumenten en hun wijze van betalen volledig. Tijdens de top wordt nader ingegaan op deze veranderingen in het betalingsverkeer. Bovendien onderzoekt men de risico's van deze nieuwe kansen. Visa Europa zet uiteen hoe de organisatie het voortouw neemt om ervoor te zorgen dat betalingen flexibel en veilig blijven. De conferentie gaat in op de manier waarop het consumentenvertrouwen kan worden behouden, onderzoekt de rol van veiligheid in de ontwikkeling van nieuwe producten en gaat op zoek naar het evenwicht tussen risico's en nieuwe mogelijkheden.

Sprekers op top
De conferentie wordt voorgezeten door Valerie Dias, Chief Risk Officer van Visa Europa. Aan het woord komen verder zowel veiligheids- en technologie-experts van Visa Europa als gastsprekers, waaronder Gerard Hartsink, voorzitter van de European Payments Council (EPC), Stuart Miles, oprichter en CEO van Pocket Lint, en Dave O'Reilly van het Centre for Cybercrime Investigation van het University College Dublin. Een volledig overzicht van de sprekers vindt u op: https://www.visabs.com/VESecuritySummit/.

Nieuwe wereld
"Het zijn interessante tijden voor Visa Europa, want wij zijn op weg naar de convergentie van betalingsplatformen", aldus Valerie Dias. "Wij zijn ons niettemin terdege bewust van de uitdagingen van deze nieuwe wereld. Visa stond de afgelopen 50 jaar aan de basis van elke grote verandering in het betalingsverkeer. Op deze conferentie laten wij zien hoe wij ook de komende 50 jaar de weg denken te wijzen. De tijd voor een dergelijke top is rijp; we moeten samen onderzoeken hoe we met dezelfde zorgvuldigheid ervoor kunnen zorgen dat met de nieuwe contactloze en mobiele technologieën even veilig betaald kan worden als met de in het verleden ontwikkelde Chip- en PIN-normen en de internetbetalingen via Verified by Visa."

Valerie Dias: "Deze top geeft beleidsmakers in heel Europa een unieke kans om ervaringen uit te wisselen over de impact van de nieuwe betalingsvormen op hun organisatie en klanten. Ze kunnen te weten komen hoe Visa Europa producten en oplossingen ontwikkelt om hen te helpen op deze nieuwe kansen in te springen."
Meer informatie
De Veiligheidstop wordt gehouden in de Westin Inn te Frankfurt, Duitsland. Nadere informatie over de conferentie vindt u op: https://www.visabs.com/VESecuritySummit/

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://www.visaeurope.com
Bijlage:
* persbericht visa europa organiseert allereerste europese veiligheidstoppdf




Razende Robot Reporter