Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Informatieavond waterberging Oudesluis

Publicatiedatum : 30 september 2011

Het hoogheemraadschap heeft plannen om aan de zuidkant van Oudesluis een water-berging aan te leggen in combinatie met natuur en recreatie. Tijdens een bijeenkomst op woensdag 5 oktober 2011 kunnen bewoners van Oudesluis de plannen bekijken.

In basisschool de Bijenkorf aan de Melchiorstraat in Oudesluis geven wij een toelichting op het ontwerp. Uiteraard is er ook gelegenheid voor het stellen van vragen en het door-geven van suggesties voor de inrichting.

Waarom waterberging in Zijpe?

Het klimaat verandert. Langere periodes van droogte en hevige regenbuien wisselen elkaar af. Deze zogenaamde neerslagpieken moeten worden opgevangen in de bestaande sloten en kanalen. Dat dat niet altijd goed gaat, bleek in oktober 2008. In de Noordkop kwamen hele gebieden onder water te staan en de overlast voor bewoners en agrariërs was groot. Het hoogheemraadschap en gemeente Zijpe hebben de handen ineengeslagen om samen met partners uit het gebied te werken aan oplossingen om perioden van hevige regenval of extreme droogte te kunnen opvangen en tegelijkertijd een impuls te geven aan de belevingswaarde, economische waarde en ecologie van het gebied. Waterberging Oudesluis is één van de ongeveer 25 locaties in Zijpe waar we verschillende functies willen combineren. Wij zien u graag op 5 oktober a.s. om kennis te nemen van dit project.

Streefbeeldenkaart uit het rapport 'Veelkleurig Landschap' (2009)