Rapport Algemene Rekenkamer Energiebesparing: ambities en resultaten

Persbericht van Algemene Rekenkamer

Aankondiging Energiebesparing: ambities en resultaten

De Algemene Rekenkamer publiceert op woensdag 5 oktober 2011 om 15:00 uur het rapport 'Energiebesparing: ambities en resultaten'.

Sinds 1995 besparen burgers, bedrijven en overheid minder energie dan de opeenvolgende kabinetten wilden. De Algemene Rekenkamer onderzocht waardoor dat komt en doet aanbevelingen om het energiebesparingsbeleid van het huidige kabinet te versterken.

Energiebesparing draagt bij aan het omlaag brengen van de CO2 uitstoot. Bovendien gaan de eindige voorraden fossiele brandstoffen door energiebesparing langer mee en wordt de afhankelijkheid van buitenlandse energiebronnen verminderd.

De Algemene Rekenkamer geeft een persbericht uit bij de publicatie van dit rapport.

Embargo-exemplaren
Een embargo-exemplaar van dit rapport en het persbericht (op papier of als pdf) is voor de pers op aanvraag te krijgen op 5 oktober 2011 vanaf 09.00 uur. Hiervoor moet een embargoformulier per e-mail ingevuld worden, verkrijgbaar via 070-3424400 of voorlichting@rekenkamer.nl. Het embargo loopt af op 5 oktober 2011 om 15.00 uur. Vanaf dat moment is het rapport ook beschikbaar op www.rekenkamer.nl.




Razende Robot Reporter