Rochdale


03 oktober 2011

Uitnodiging voor opening âKunstvitrinesâ

Op 5 oktober opent Woningstichting Rochdale samen met bewoners en kunstenaars de eerste kunststraat in de Transvaalbuurt.

Hester van Buren, lid van de Raad van Bestuur van Woningstichting Rochdale is hierbij aanwezig en Jeroen van Spijk, stadsdeelwethouder Oost voor o.a. Kunst & Cultuur en Bewonersparticipatie.

Bergingen verplaatst
In het verleden zijn de bergingen in de Christiaan de Wetstraat verplaatst naar de begane grond. Hiervoor moesten de ramen van deze woningen worden dichtgezet. Later bleek dat hierdoor een onwenselijke situatie ontstond die ten koste ging van de leefbaarheid in de wijk. Een dicht raam en een donkere portiek draagt immers niet bij aan veilige, prettige en dus leefbare wijk. Omdat bewoners aangaven dat ze graag betrokken wilden worden bij ideeën, het ontwerp en de uitvoering kregen kunstenaars de opdracht om iets te bedenken achter de ramen, waarbij ze de bewoners moesten betrekken. Samen bedachten ze de `kunstvitrines'. Verder hebben de portieken betere verlichting gekregen. De gezamenlijke wijkaanpak in Transvaal maakt het mogelijk dat dit soort projecten gerealiseerd kunnen worden.

Eigen Thema
Enkele maanden hebben de kunstenaars Noud Verhave en Murielle Clément samen met omwonenden en overige kunstenaars gewerkt aan ideeën, ontwerpen. Acht vitrines kregen een geheel eigen thema en/of een directe link met de buurt. Bewoners en de media zijn van harte uitgenodigd om op 5 oktober om 15.00 uur om de Kunstvitrines te bewonderen. Locatie: Christiaan de Wetstraat 256 .

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, M 06 - 212 58 004 of mail ndeleeuw@rochdale.nl. Op vrijdag kunt u terecht bij Joram Bronwasser, communicatieadviseur. M 06 519 38 337 of mail