Gemeente Helmond


Nog eens 20 bushaltes worden aangepast

Gemeente Helmond gaat vanaf woensdag 5 oktober nog eens twintig bushaltes aanpassen.

De haltes worden verhoogd, zodat de lijnbussen beter toegankelijk worden. Eerder gebeurde dit ook al op diverse plekken in de stad.

Gelijkvloers instappen

De nieuwste lijnbussen zijn door busmaatschappij Hermes zo ingericht, dat ze precies afgestemd zijn op de verhoogde haltes. Hierdoor is het mogelijk om gelijkvloers in te stappen. Dit is vooral prettig voor ouderen en minder validen en ook voor mensen met een kinderwagen of veel bagage.

Eerder al werd onder meer deze halte aan de Kasteel Traverse aangepast.

Haltes

Gemeente Helmond is zon tweeënhalf jaar geleden begonnen met het aanpassen van zoveel mogelijk haltes in Helmond. Dit najaar wordt de laatste grote fase uitgevoerd, waarbij twintig haltes worden aangepast. De haltes die worden aangepast, liggen aan de volgende straten: Deltaweg (2 haltes), Burgemeester van Houtlaan (2 haltes), Aarle-Rixtelseweg (2 haltes), Dorpsstraat, Lagedijk, Vossenbeemd (4 haltes), Wolfsputterbaan (2 haltes), Weg door de Rijpel (2 haltes), Engelseweg (2 haltes) en Hoofdstraat (2 haltes).

Geen wegen afgesloten

oor de verhoging van de bushaltes hoeven in de meeste gevallen geen wegen te worden afgesloten. Op sommige plekken zal wel één rijbaan tijdelijk zijn afgezet en kan het verkeer om en om passeren. Tijdens de werkzaamheden aan de Burgemeester van Houtlaan wordt het verkeer wel omgeleid.

Betere participatie

De bushaltes worden aangepast om de participatie van ouderen en gehandicapten in de samenleving en het openbaar vervoer in het bijzonder te verbeteren. Als de weersomstandigheden mee zitten, is het project aan het einde van dit jaar afgerond. In totaal zijn dan 108 bushaltes in Helmond beter toegankelijk gemaakt.