Gemeente Westvoorne


Mooier Westvoorne door milieuactie

Gemeente Westvoorne hield op dinsdag 27 september de actiedag âMilieuâ. Een frequente controle op kleine milieumisdragingen op de openbare weg. Westvoorne wil met deze actiedag samen met inwoners de aandacht vestigen op een prettige, leefbare en veilige leefomgeving en het aanzien van de gemeente beschermen.

Actie
De milieuactie vond plaats in de dorpskernen van Rockanje en Oostvoorne. Tijdens deze actie werd door de buitendienst en BOAâs Westvoorne en de wijkpolitie Brielle/ Westvoorne gelet op milieumisdragingen, zoals: klikoâs op openbare weg buiten de ophaaldag, te vroeg en/ of verkeert aangeboden grofvuil, straatafval, overhangend groen, langer dan drie dagen geparkeerde aanhangwagens e.d., autowrakken, kapot straatmeubilair, illegale kap en de overlast van honden.

Resultaat
In 89 gevallen is verzocht om verbetering, waarvan 73 verzoeken voor inwoners en 16 verzoeken voor de gemeente Westvoorne.

Inwoners

⢠37 maal verzoek tot snoeien.
⢠20 maal verzoek tot verwijdering minicontainer van openbare weg. ⢠9 maal verzoek tot verwijdering caravan of aanhangwagen. ⢠6 maal verzoek tot directe verwijdering grofvuil. ⢠1 maal verzoek tot verwijdering autowrak.

Gemeente Westvoorne

⢠8 maal verzoek tot snoeien van gemeentelijk groen. ⢠5 maal verzoek tot herstel voetpad/ fietspad. ⢠1 maal verzoek tot verwijdering zwerfvuil.
⢠2 maal verzoek tot verwijdering foutieve bebording.

Vervolg
Elke maand leggen de gemeentelijk toezichthouders de focus in hun controles op een ander thema. September stond in het teken van het thema âMilieuâ. In oktober zal het thema âVerkeerâ centraal staan. Eveneens wordt tijdens de volgende controle nagegaan of aan de verzoeken van september gehoor is gegeven. Voor tips, ideeën en meldingen kunt u contact opnemen met de gemeente Westvoorne onder telefoonnummer (0181) 40 80 00 of door een e-mail te sturen naar gemeente@westvoorne.nl.

Â