Politie Groningen

Woensdag 5 oktober 2011

Provincie Groningen, 05-10-2011

Parketpolitie succesvol bij het innen van boetes

HOOGEZAND De parketpolitie heeft maandag een actiedag gehouden in Hoogezand-Sappemeer. De actie was er opgericht om lang openstaande boetes te innen en vrijheidsstraffen ten uitvoer te brengen. In totaal werden 88 woningen bezocht. Hierbij werden tien personen aangehouden. Van deze tien betaalden drie personen na hun aanhouding de openstaande boete. De andere personen werden in een Huis van Bewaring ingesloten. Zij hadden gezamenlijk 88 dagen hechtenis openstaan. De politie inde in totaal ruim 7000 euro aan boetes. Bij de actie moesten agenten in één geval een toegangsdeur met geweld forceren. Ook de ANPR-auto (automatische nummerplaatherkenning) werd ingezet. Dit zorgde ervoor dat meerdere personen ter plaatse een openstaande boete hebben betaald. Eén automobilist moest nog 23 dagen gevangenisstraf uitzitten. Mensen die nog een boete hebben openstaan, kunnen hun boete pinnen bij de Parketpolitie aan de Kleine Leliestraat 4 in Groningen (open van 8.30 tot 12.00 uur) of bij het hoofdbureau aan de Rademarkt 12 in Groningen.

Gebraden kip uit de lucht

GRONINGEN Politieagenten werden dinsdagmorgen naar een merkwaardige melding gestuurd. Bij de politie was een melding binnengekomen dat een kip op het Damsterdiep naar beneden was gekomen. De agenten werden ter plekke aangesproken door een 55-jarige Stadjer. De man gaf aan dat hem tijdens een wandeling met een kinderwagen de schrik om het hart sloeg. Plotseling viel een gebraden kip met een smak naast hem op het trottoir neer. Na enig speurwerk konden de dienders het mysterie ontrafelen. Een 20-jarige bewoner van een studentenhuis aan het Damsterdiep had de gebraden kip uit baldadigheid naar buiten had gegooid. Hij kreeg een proces-verbaal voor baldadigheid. De student kan rekenen op een forse geldboete. De officier van justitie zal de hoogte van de boete vaststellen.

Politie zoekt getuigen auto-inbraken

STADSKANAAL De politie is op zoek naar getuigen van vier auto-inbraken die dinsdagochtend op het Ghandiplein, Raadhuisplein en de Kamerijklaan in Stadskanaal zijn gepleegd. In drie gevallen werd een personenauto opengebroken. De dader(s) nam(en) onder meer een kentekenplaat, autoradios, speakers en een portemonnee weg. Bij één inbraak werden de speakers uit de auto geschroefd. Het kan zijn dat dit dinsdagochtend op klaarlichte dag door getuigen is gezien. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van de auto-inbraken hebben gezien of gehoord. Men kan bellen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De politie stelt een onderzoek in naar de daders van de autokraken.

Verwarde man aangehouden

SLOCHTEREN De politie heeft dinsdagavond een 30-jarige man uit Slochteren aangehouden. Politieagenten reageerden op een melding van geluidsoverlast vanuit een woning aan De Krimpen in Slochteren. De bewoner was niet voor rede vatbaar en hij bedreigde de agenten met een keukenmes. De dienders konden de verwarde man overmeesteren en in de boeien slaan. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Daar ging de Slochtenaar weer door het lint. Hierbij raakte de man gewond aan zijn hoofd. Hij werd door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld. De man werd ingesloten. Hij wordt vandaag worden verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Eigenwijze automobilist op de bon

LEEK De politie heeft dinsdagavond een 23-jarige automobilist uit Tolbert voor meerdere overtredingen op de bon geslingerd. Agenten controleerden de bestuurder, nadat zij een melding hadden gekregen van straatracerij in de Tolberterstraat. De automobilist kreeg een bekeuring, omdat het niet juist voeren van zijn kentekenplaat. De man reageerde direct agressief en hij ging direct met de dienders in discussie. Toen zij na het bekeuringsgesprek wegreden, achtervolgde de bestuurder de politieauto. Hierbij haalde hij de politieauto rechts in. Bovendien maakte hij zich schuldig aan bumperkleven. De agenten lieten de Tolberter wederom stoppen. Na een stevig gesprek en met twee bekeuringen rijker kon de eigenwijze automobilist zijn weg vervolgen.

Graffitiartiest aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond een 35-jarige Stadjer aangehouden voor het spuiten met graffiti. Agenten reageerden op een melding dat een graffitiartiest muren in de Tuinbouwstraat zou bekladden. De politie trof de verfspuiter even later aan. Zij zagen dat er verse graffiti op het pand was gespoten. Ook werd een spuitbus bij hem gevonden. De spuitbus werd in beslag genomen. De 35-jarige verdachte moest mee naar het politiebureau. Na het verhoor kon graffitispuiter weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN De politie heeft dinsdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij een 19-jarige man uit Haren heeft mishandeld. De verdachte en de 19-jarige waren in de garderobe van een bar aan de Grote Markt tegen elkaar aangebotst. Hierna zou de Stadjer de Harenaar in het gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer liep door de klap oogletsel op. Hij deed aangifte van het incident. De verdachte werd door het slachtoffer en een getuige aangewezen. De man werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

Polen aangehouden voor poging tot inbraak

GRONINGEN De politie heeft dinsdagnacht op een bouwterrein op de kruising Eerste Drift met de Spilsluizen in Groningen twee mannen (50 en 55 jaar), beiden afkomstig uit Polen, aangehouden voor poging tot inbraak. De politie werd door een getuige gewaarschuwd dat twee onbekende mannen over het hek van een bouwterrein waren geklommen. Tijdens een inspectierondje op het bouwterrein werden beide mannen aangetroffen. Zij waren in het bezit van een rugtas met inbrekersgereedschap. Beiden werden aangehouden en ingesloten in een cel. Zij worden vandaag gehoord. De agenten troffen geen sporen van een inbraak aan.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 4 oktober op diverse plaatsen het verkeer.

Grootegast, Provincialeweg N388: aantal geregistreerde voertuigen: 627, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1801, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogezand, Gorechtlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1231, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sappemeer, De Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 608, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Laan 40-45: aantal geregistreerde voertuigen: 10580, aantal overtredingen: 1429, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Winschoten, Provincialeweg N367: aantal geregistreerde voertuigen: 950, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.