Politie Groningen

Parketpolitie succesvol bij het innen van boetes

Hoogezand-Sappemeer, 05-10-2011 o De parketpolitie heeft maandag een actiedag gehouden in Hoogezand-Sappemeer. De actie was er opgericht om lang openstaande boetes te innen en vrijheidsstraffen ten uitvoer te brengen.

Resultaat

In totaal werden 88 woningen bezocht. Hierbij werden tien personen aangehouden. Van deze tien betaalden drie personen na hun aanhouding de openstaande boete. De andere personen werden in een Huis van Bewaring ingesloten. Zij hadden gezamenlijk 88 dagen hechtenis openstaan. De politie inde in totaal ruim 7000 euro aan boetes. Bij de actie moesten agenten in één geval een toegangsdeur met geweld forceren.

Hulpmiddel

Ook de ANPR-auto (automatische nummerplaatherkenning) werd ingezet. Dit zorgde ervoor dat meerdere personen ter plaatse een openstaande boete hebben betaald. Eén automobilist moest nog 23 dagen gevangenisstraf uitzitten. Mensen die nog een boete hebben openstaan, kunnen hun boete pinnen bij de Parketpolitie aan de Kleine Leliestraat 4 in Groningen (open van 8.30 tot 12.00 uur) of bij het hoofdbureau aan de Rademarkt 12.