Veiligheidsaanwijzing voor snelverwarmers met wandbevestiging

Persbericht van PR Newswire

HOLZMINDEN, Duitsland, October 5, 2011 /PRNewswire/ --

Van toepassing op modellen van STIEBEL ELTRON, AEG en ZANKER

Voor een beperkt aantal snelverwarmers van de merken STIEBEL ELTRON, AEG en ZANKER publiceert de ondernemingsgroep Stiebel Eltron een veiligheidsaanwijzing. Door een samenloop van verschillende omstandigheden, met name continue werking bij extreme omgevingscondities zoals zeer veel stof en hoge vochtigheid, kan er in uitzonderlijke gevallen bij de werking van de genoemde toestellen oververhitting en in het uiterste geval brand in het toestel ontstaan. Wij adviseren deze toestellen niet meer te gebruiken en deze van het stroomnet te ontkoppelen.

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20111005/484867 )

Dit is uitsluitend op de volgende modellen van toepassing: CBS 20 (eerste zes cijfers van Nr.: = 074267 - merk STIEBEL ELTRON), CBS 20 S (eerste zes cijfers van Nr.: = 185274 - merk STIEBEL ELTRON), VH 211(E-nr. = 187614 - merk AEG),
VH 211 CH (E-nr. = 187615 - merk AEG),
SH 2002 (E-nr. = 187616 - merk ZANKER).

De betreffende toestellen kunnen aan de hand van de gegevens op het typeplaatje geïdentificeerd worden:

Op toestellen van het merk STIEBEL ELTRON is de veiligheidsaanwijzing van toepassing wanneer het getal van vier posities tussen de verbindingsstreepjes van het serienummer kleiner is dan 8570. Voor de modellen van de merken AEG en Zanker is het F-nr. op het typeplaatje maatgevend. Bij beide merken is de veiligheidsaanwijzing van toepassing op alle toestellen die een F-nr. van 8 posities hebben. Als het toestel een F-nr. van 9 posities heeft, is de veiligheidsaanwijzing alleen van toepassing op toestellen waar de eerste vier cijfers kleiner zijn dan 1045.

Bij de in totaal circa 120.000 betrokken toestellen zijn er tot dusver slechts bij 0,01 procent problemen vastgesteld. Stiebel Eltron heeft als verantwoordelijk servicegericht bedrijf, waarbij de productveiligheid en -kwaliteit de hoogste prioriteit hebben, toch besloten over te gaan tot deze voorzorgsmaatregel.

Tegelijkertijd start Stiebel Eltron een vrijwillige omruilactie: klanten die een betrokken toestel aan Stiebel Eltron terugsturen, krijgen daarvoor kosteloos een vergelijkbaar nieuw toestel in de plaats.

Op de webpagina http://www.stiebel-eltron.nl/veiligheidsinformatie vindenconsumenten, installateurs en handelspartners meer informatie over de handelswijzevoor het omruilen van het toestelOok de speciaal ingerichte telefonische hotline 073 6230000 is voor persoonlijke informatieverstrekking beschikbaar.

STIEBEL ELTRON GmbH & Co. KG

CONTACT: Kosteloze reproductie - verzoek om bewijsexemplaar: StiebelEltron Nederland B. V., +31 (73) 6230000; STIEBEL ELTRON bvba, 't Hofveld6-D1, 1702 Groot-Bijgaarden, info@stiebel-eltron.be