Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.35 uur

Utrecht, 05-10-2011

Verkeerscontrole

VEENENDAAL/RHENEN Op dinsdag werden algemene verkeerscontroles gehouden in Rhenen en Veenendaal. In totaal werden twintig personen bekeurd.

Tussen 09.00 uur en 14.30 uur hebben agenten een verkeerscontrole gehouden op de Grebbeweg in Rhenen. Bij deze controle werden ongeveer honderd voertuigen gecontroleerd. Tijdens de controle werden zestien bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u. Ook werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs, het niet dragen van de gordel en kapotte verlichting.

Op een parkeerterrein aan de Wageningselaan in Veenendaal werd tussen 13.15 uur en 14.45 uur een controle gehouden waarbij ongeveer vijftig voertuigen gecontroleerd werden. Hierbij werd vier keer een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

Rijden onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van dinsdag op woensdag kon een man zijn rijbewijs inleveren, omdat hij reed onder invloed.

Omstreeks 01.35 uur controleerden agenten op de Traaij een automobilist op het gebruik van alcohol. Uit de blaastest bleek dat de 22-jarige man uit Odijk gedronken had. Hij werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 455 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Getuigenoproep

RHENEN In de nacht van dinsdag op woensdag stond er een inbreker in de slaapkamer van een vrouw.

Een 62-jarige vrouw lag te slapen in een woning aan de Cuneralaan. Rond
01.45 uur werd zij wakker, omdat een inbreker in haar slaapkamer stond. De man vertrok vervolgens. Een 27-jarige vrouw die ook in de woning was, belde de politie. Op dit moment is nog onbekend of de inbreker iets buit heeft gemaakt.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u in de nacht van dinsdag op woensdag iets verdachts gezien of heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.