GroenLinks provincie Utrecht

Politiek café: De Natuur afgeschaft?

Maandag 3 oktober 2011, 11:17u - Mandy Lingeman
Politiek café: De Natuur afgeschaft?

Het CDA in Utrecht organiseert op woensdag 5 oktober een debatavond over natuurontwikkeling en de verschuiving van de nationale overheid naar lokaal. Hoe moeten provincie en gemeenten hiermee aan de slag? Statenlid Florian Bekkers schuift aan namens GroenLinks.

De Natuur afgeschaft?

De rijksoverheid trekt zich terug uit de natuurontwikkeling. Dit betekent dat provincie en gemeente zullen moeten investeren om de plannen door te laten gaan. Wat betekent dit voor de landinrichting in Haarzuilens? Krijgt Leidsche Rijn het beloofde natuur- en recreatiegebied? Dit onderwerp staat centraal op het Politieke Café dat het CDA Utrecht organiseert op woensdagavond 5 oktober in Vleuten.

Ger Koopmans, Tweede Kamerlid voor het CDA, is één van de sprekers. Hij zegt dat het helpt om flexibel met gebieden en grenzen om te gaan. En dat boeren en ondernemers veel meer kunnen doen. Ons Statenlid Florian Bekkers zal namens GroenLinks aanschuiven en zal samen met Sander van Waveren (raadslid CDA) reageren en aangeven hoe hij de toekomst van de landinrichting Haarzuilens voor zich ziet. De debatleiding is in handen van Marc van Rossum (RTV Utrecht).

Locatie: De Villa van Vleuten, Dorpstraat 9, Vleuten. Aanvang: 20.30 uur, inloop vanaf 20.00 uur.