Gemeente Lelystad

Gemeente sluit convenant met kamerverhuurders

Dinsdag 4 oktober 2011

Wethouder Jop Fackeldey (rechts) en de particuliere kamerverhuurders die het convenant hebben ondertekend

Wethouder Jop Fackeldey en diverse kamerverhuurders hebben maandag 3 oktober 2011 het `Convenant kamerverhuur Gemeente Lelystad - particuliere verhuurders' ondertekend. In het convenant staan afspraken over het voorkomen van overlast en het heeft als doel een prettige woonomgeving te behouden of te creëren, voor zowel huurders als omwonenden. Kamerverhuurders vervullen hierin een grote rol omdat zij in hun huurcontracten afspraken met huurders kunnen maken. De invloed van de gemeente op het voorkomen van overlast is veel beperkter.

Voldoen aan afspraken

Kamerverhuurders die deelnemen aan het convenant voldoen aan de afspraken. De groep kamerverhuurders die op dit moment nog niet aan alle afspraken voldoen, hebben getekend als aspirant-deelnemer. Zij krijgen vanaf het moment van ondertekening nog drie maanden de tijd om hun zaken op orde te brengen. Voldoen zij na drie maanden niet, dan worden zij als aspirant-deelnemer uit het convenant gezet.

Klachten

Als er over kamerverhuurders die het convenant hebben getekend klachten komen met betrekking tot overlast, gaat de gemeente met hen in gesprek. Dit kan, als er niets met de klachten wordt gedaan, er uiteindelijk toe leiden dat de verhuurder uit het convenant wordt gezet.

Meer deelnemers

Geïnteresseerde particuliere kamerverhuurders in Lelystad die nog niet op de hoogte waren van het convenant, maar wel graag alsnog mee willen doen, kunnen zich melden bij de gemeente Lelystad. Zij kunnen echter geen aspirant-deelnemer meer worden. De actuele lijst van deelnemers is binnenkort te vinden op deze website evenals het convenant. Ja