Gemeente Barneveld


Kruising Apeldoornsestraat/Lange Zuiderweg wordt veiliger

De gemeente Barneveld verbetert de verkeersveiligheid van de kruising Apeldoornsestraat/Lange Zuiderweg in Voorthuizen. De Apeldoornsestraat wordt ter hoogte van de kruising verbreed, er komt een middengeleider en de naastliggende fietspaden en bushaltes worden aangepast. Het werk start op maandag 10 oktober 2011 en wordt uitgevoerd door de firma Bruil Infra B.V. in Ede.

De Apeldoornsestraat is een drukke, provinciale weg. In de afgelopen periode is gebleken dat het voor fietsers lastig is om de Apeldoornsestraat op een veilige manier over te steken, met name bij de kruising Apeldoornsestraat/Lange Zuiderweg. Verschillende fietsroutes over de Veluwe maken gebruik van deze kruising. De werkzaamheden zijn bedoeld om het oversteken van de Apeldoornsestraat voor fietsers en voetgangers te vergemakkelijken en daarmee veiliger te maken.

Afsluitingen en omleidingen
o Doorgaand verkeer kan tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de Apeldoornsestraat. Dat geldt ook voor de toevoerende Lange Zuiderweg en Hoge Boeschoterweg. Woningen en bedrijven langs de Apeldoornsestraat blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Ook de buslijn van Syntus blijft gebruik maken van de Apeldoornsestraat. o Het verkeer wordt in Voorthuizen en bij de rotonde nabij Gasterij Zondag omgeleid via de N303, de N797 en de N310 (Garderen-Putten) en v.v..
o Het verkeer van en naar Stroe wordt omgeleid via de Tolnegenweg en Welgelegenweg en v.v..
o Het fietsverkeer kan grotendeels gebruik blijven maken van de Apeldoornsestraat.

Start en informatie
De werkzaamheden starten op maandag 10 oktober 2011 en duren naar verwachting drie weken. Voor informatie over en tijdens de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de toezichthouder van de gemeente Barneveld, de heer H. (Herman) van Asselt, 06-46288170.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl