Vestia


5-10-2011

Start bouw 39 huurwoningen in Wehl

---

Vestia Noord Nederland start begin oktober 2011 met de bouw van 39 sociale huurwoningen in Wehl. Een project met de naam De Motketel. De Motketel is onderdeel van het nieuwbouwgebied De Heideslag. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen in het tweede kwartaal van 2012 opgeleverd.

De Motketel
Wehl, onderdeel van de gemeente Doetinchem, wordt steeds groter en mooier. Met de bouw van De Motketel wordt een vliegende start gemaakt met de ontwikkeling van het woningplan De Heideslag. In De Motketel worden twee soorten woningen gebouwd. Zogenaamde kwadrantwoningen (12) en karakteristieke eengezinswoningen (27). De kwadrantwoning is een tweelaagse woning met twee slaapkamers en een tuin. Ideaal voor starters. De eengezinswoningen hebben drie woonlagen, een voor- en achtertuin en drie slaapkamers. Alle woningen in dit project vallen in de sociale huursector. Zorgeloos en groen wonen, wie wil dat niet?

Energiezuinig wonen
Alle woningen in De Motketel zijn voorzien van een warmtepomp. Met de warmtepomp wordt de vloerverwarming op de juiste temperatuur gebracht en wordt ook het tapwater verwarmd. De ingestelde temperatuur zorgt in de winter voor verwarming en in de zomer voor koeling. Deze manier van verwarmen en koelen heeft vele voordelen. Er zijn in de woning bijvoorbeeld geen radiotoren, waardoor er optimaal gebruik van de ruimte gemaakt kan worden. Ook is er bijna geen luchtbeweging. Daardoor is er een constante temperatuur in huis en dwarrelen er minder stofdeeltjes door de woning. Zeer geschikt voor mensen met een allergie.

Woning huren?
Wilt u meer weten over dit project of u inschrijven voor een woning in De Motketel? Kijk dan eens op www.vestia.nl/noordnederland, zoek op `Motketel' of neem contact op met onze Vestia-vestiging in Velp. Zij zijn te bereiken via 0900 8065 of velp@vestia.nl.

Vestia Noord Nederland
Vestia Noord Nederland, onderdeel van de Stichting Vestia Groep uit Rotterdam, is een nieuwe corporatie in de regio. Wij verhuren zo'n 7.000 woningen in o.a. de provincies Noord Holland, Utrecht, Overijssel en Gelderland. Ons woonbedrijf is gevestigd in Hoofddorp. Daarnaast hebben wij drie vestigingen in Hoofddorp, Velp en Deventer waarvandaan de verhuur van de woningen wordt geregeld. Zo zijn wij altijd in de buurt!


*

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

warmtepomp

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 1100 mensen bij Vestia.