Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

30 september 2011

Het Dr. Silvia W. de Groot Fonds wil jonge, Caraïbische onderzoekers financieel ondersteunen bij de voorbereiding van een wetenschappelijke publicatie over de geschiedenis of cultuur van de Caraïben. Deadline voor aanvragen is 1 november 2011.

Dr. Silvia de Groot De in 2009 overleden historica dr. Silvia W. de Groot, bij leven erelid van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) te Leiden, heeft bij testament een legaat nagelaten aan het KITLV, bedoeld als ondersteuning van studenten of jonge onderzoekers afkomstig uit het Caraïbisch gebied, bij voorkeur van Marron-afkomst.

Jaarlijks is een bedrag van EUR 10.000 beschikbaar, te verdelen over één of enkele aanvragers. Het kan bijvoorbeeld gaan om reis- en verblijfskosten voor onderzoek, vertaalkosten of publicatiesubsidie.

Aanvragen dienen te bestaan uit de volgende elementen: een omschrijving van het onderzoek (max. 2000 woorden) of voor publicatie- en/of vertaalsubsidie een begroting en toezending van de betreffende tekst, een kort cv en twee aanbevelingsbrieven.

Aanvragers studeren of zijn afgestudeerd of gepromoveerd in de geesteswetenschappen of sociale wetenschappen, geboren en/of getogen in het Caraïbisch gebied, bij voorkeur van Marron-afkomst en niet ouder dan 45 jaar, dan wel laatste academische graad niet langer dan vijf jaar geleden behaald.

De deadline voor de aanvragen is 1 november 2011. Aanvragen richten aan prof.dr. G.J. Oostindie, directeur KITLV en versturen naar kitlv@kitlv.nl, onder vermelding van `Dr. Silvia W. de Groot Fonds'.

Op de website van het KITLV is meer informatie te vinden over het `Dr. Silvia W. de Groot Fonds'.