Politie Hollands Midden

Gouda - Aanhouding na onveilig en agressief rijgedrag

Gouda, 05-10-2011 o De politie heeft dinsdagavond, 4 oktober, een 19-jarige Gouwenaar aangehouden wegens onveilig en agressief rijgedrag.

Agenten zagen de Gouwenaar rijden over de Rutgerstraat en wilden hem staande houden voor een controle omdat hij geen helm droeg en geen verlichting voerde. Ook had de scooter geen kentekenplaat. Bij het zien van de agenten is de bestuurder er vandoor gegaan en negeerde meerdere stoptekens. Tijdens de achtervolging beging de bestuurder meerdere overtredingen en moesten personen op het trottoir wegspringen om niet aangereden te worden. De bestuurder stak zonder goed te kijken de weg over en kon nog net een geparkeerde auto ontwijken. Op de Verzetslaan liet de bestuurder de scooter achter waarna hij er vandoor is gegaan.

De Gouwenaar werd kort daarna in de omgeving aangehouden. De Gouwenaar bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie heeft de scooter in beslaggenomen voor verder onderzoek. Tegen de Gouwenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.