Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.05 uur

Utrecht, 05-10-2011

Autos opengebroken

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Tussen maandagmiddag en dinsdagochtend zijn meerdere autos opengebroken bij een bedrijf.

In de tijd tussen maandag 17.15 uur en dinsdag 08.50 uur zijn zes autos opengebroken. Die stonden bij een bedrijf aan De Kronkels. Uit alle autos zijn de airbags gestolen.

De politie is op zoek naar de daders. Heeft u meer informatie over deze zaak? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Autokraker aangehouden

BAARN In de nacht van dinsdag op woensdag werd een autokraker aangehouden.

Omstreeks 04.40 uur kreeg de politie een melding dat er op de Gerard Doulaan een bromfiets op een vreemde manier was neergezet. De melder vond het verdacht en agenten gingen ter plaatse. Daar troffen zij een man met inbrekerswerktuigen gehurkt aan naast een auto. De 19-jarige man uit Baarn werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt of de bromfiets van diefstal afkomstig is, want het contactslot ontbrak.

Diefstal van stroom en/of gas

SOEST Op dinsdag werd meerdere malen proces-verbaal opgemaakt in verband met fraude met stroom en gas.

Agenten hebben in samenwerking met Stedin een gezamenlijke controle gehouden, met als doel het opsporen van diefstal van stroom en of gas in woningen aan de Meent in Soest. Van de negen woningen werd er bij zeven fraude geconstateerd. Van één woning wordt nog onderzocht of er diefstal plaatsvond. Tegen de bewoners is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

SOEST Dinsdagochtend 4 oktober zijn een snorfietser en een auto met elkaar in aanrijding gekomen.

Een 17-jarig meisje uit Amersfoort reed rond 08.55 uur op haar snorfiets over de Van Weedestraat. Zij kwam uit de richting van de Steenhoffstraat en reed in de richting van de Burgemeester Grothestraat. Een 46-jarige automobilist uit Amersfoort reed in dezelfde richting.

Het meisje wilde bij de kruising Van Weedestraat met de Nassaulaan rechtdoor rijden. De man sloeg rechtsaf de Stadhouderlaan op. Hij zag hierbij het meisje over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond.

Het meisje kwam ten val en liep ernstig letsel op aan haar voet. Ook had zij schaafwonden in het gezicht. Ze is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man raakte niet gewond bij het ongeval.