Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.10 uur

Utrecht, 05-10-2011

Wel buit, (nog) geen winkel

VIANEN Agenten hielden op dinsdagmiddag 4 oktober twee mannen aan op verdenking van winkeldiefstal. Er is echter (nog) niet bekend waar de spullen zijn gestolen.

Rond 12.45 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen met spullen in een auto aan het rommelen waren. De melder had het idee dat er iets niet klopte. De verdachten zouden in een auto met een Duits kenteken in de richting van de Aime Bonnastraat rijden. Agenten gingen ter plaatse en zagen de auto daar rijden. De bestuurder kreeg een stopteken. In de auto zaten inderdaad twee mannen, een 36-jarige man uit Litouwen als bestuurder en een 28-jarige man uit Bulgarije als passagier.

De agenten zagen dat achter de bestuurderstoel een geprepareerde tas stond, waarop zij de beide mannen aanhielden. Bij verder onderzoek van de auto troffen de agenten vijftien verpakkingen met crème en een zevental scheermessen aan, allen in een gesloten verpakking. Uit onderzoek bleek dat die bij een bepaalde drogisterijketen werden verkocht. De tas en spullen werden in beslag genomen.

De twee verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en zij bekenden de spullen bij een winkel te hebben gestolen. Zij verklaarden alleen niet meer te weten waar dat was geweest. Het tweetal is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten en in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek naar waar de spullen zijn gestolen.

Doorrijder

NIEUWEGEIN Een automobilist ging er op dinsdagavond 4 oktober na een aanrijding vandoor. Getuigen noteerden zijn kenteken en ook zijn kentekenplaat bleef achter.

Rond 21.30 uur reed een 24-jarige automobiliste uit Westervoort over de Plettenburgerbaan. Zij zag dat een automobilist voor haar reed, die er een nogal aparte rijstijl op nahield; hij reed dan weer hard, dan weer zacht en slingerde over de weg. Zij haalde hem aan het begin van de s-Gravenhoutseweg in en zag daarbij dat er een wat oudere man met grijs haar achter het stuur zat.

Ter hoogte van de kruising van de s-Gravenhoutseweg - Graaf Florisweg wilde de Westervoortse links afslaan. Zij stopte voor het rode verkeerslicht en voor haar stond een 20-jarige automobiliste uit Nieuwegein. In haar spiegel zag de Westervoortse dat de automobilist die zij net was gepasseerd met een behoorlijke snelheid op haar afkwam. De man botste tegen haar auto, waarna haar auto op die van de Nieuwegeinse werd gedrukt. De automobilist ging er vervolgens met zijn auto met hoge snelheid vandoor.

De Westervoortse was bij de aanrijding met haar buik tegen het stuur gekomen. Zij klaagde over pijn in haar maag en werd voor onderzoek per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht. Haar auto moest worden weggesleept. De Nieuwegeinse raakte niet gewond.

Meerdere getuigen hadden het kenteken van de auto van de verdachte genoteerd en zijn kentekenplaat bleek op de plaats van het ongeval te zijn achtergebleven. Agenten gingen naar de Utrechtse woning van de eigenaar van de auto. Daar werden de auto en de verdachte niet aangetroffen. De politie zet het onderzoek naar de verdachte voort.