Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 05-10-2011

Meer dan dubbele snelheid

OUDEWATER Een automobilist reed op dinsdagavond 4 oktober veel te hard en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Rond 23.10 uur zagen agenten dat een automobilist zich op de Willeskop niet bepaald aan de maximumsnelheid van 60 km/u hield. Zij klokten hem op een snelheid van maar liefst 123 km/u. De automobilist, een 21-jarige jongeman uit Montfoort, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij wenste geen verklaring af te leggen over zijn zeer hoge snelheid.

Reeks inbraken in autos

ABCOUDE In de nacht van zondag 2 op maandag 3 oktober vonden acht inbraken plaats in autos.

Het ging om autos die stonden geparkeerd op De Weert, Garsten, Starnheim (3x), Molenwetering (2x) en Stigterhof. Bij de meeste autos kwam men binnen door het forceren van het portierslot. De buit bestond uit airbags en navigatiesystemen. Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor. Aan getuigen die in de nacht van zondag op maandag iets verdachts hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

De politie vraagt u alert te zijn en verdachte situaties direct te melden via het alarmnummer 1-1-2. Let op het signalement van de verdachte personen en op kenmerken van eventuele vervoermiddelen, zoals merk, type, kleur en kenteken. Uw informatie kan heel belangrijk zijn voor de opsporing en aanhouding van verdachten.