Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.10 uur

Utrecht, 05-10-2011

Jongeman mishandeld

UTRECHT Een jongeman werd op dinsdagavond 4 oktober door meerdere jongemannen mishandeld. Hij wenste geen aangifte te doen.

Rond 18.10 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Voorstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een groep van twaalf jongeren aan die om een gewonde jongeman heen stonden. Het slachtoffer, een 18-jarige jongeman uit Utrecht, had kennelijk behoorlijke klappen of schoppen tegen zijn hoofd gehad, want zijn gehele voorhoofd was opgezet en blauw en hij had een bloedneus. Geen van de twaalf jongeren zei te weten wat er gebeurd was. Ook het slachtoffer verklaarde niet te weten wat er gebeurd was en kwam zeer verward over. Daarop lieten de agenten een ambulance ter plaatse komen.

Het slachtoffer weigerde aanvankelijk elke medische zorg, maar de agenten en ambulancebroeders wisten hem er toch van te overtuigen om per ambulance naar het ziekenhuis te worden gebracht. Hij wenste echter niet te verklaren wat er was gebeurd en wilde geen aangifte doen. Een omstander verklaarde dat het slachtoffer door drie jongemannen was mishandeld en dat zij er vervolgens vandoor waren gegaan. Omdat het slachtoffer geen verklaring wenst af te leggen en niet aan het onderzoek mee wil werken, stelt de politie verder geen onderzoek in.

Straatroof

UTRECHT Drie verdachten beroofden een man op dinsdagavond 4 oktober.

Rond 23.00 uur fietste een 24-jarige man uit Utrecht over de Leidseweg. Hij had zijn gsm in zijn hand. In de buurt van de Muntbrug werd hij door twee jongemannen tegengehouden. Zij wilden zijn gsm hebben, maar hij weigerde die af te geven. Daarop schopten en sloegen de verdachten hem en kwam er nog een derde verdachte bij. Het lukte het drietal de telefoon te bemachtigen en zij gingen er te voet vandoor in de richting van de Laurens Reaalstraat. Het slachtoffer verzocht een getuige 1-1-2 te bellen.

Signalementen

Drie lichtgetinte jongemannen van 18-19 jaar met kort opgeschoren haar. Eén van hen had een groene jas, een ander een grijs vest en de derde droeg een zilveren glimmende Michelinjas.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844.

Gestolen kentekenplaat

UTRECHT Agenten hielden op dinsdagavond 4 oktober een 15-jarige jongen aan die op een motorscooter reed, waarvan de kentekenplaat van diefstal afkomstig was.

Rond 22.10 uur zagen agenten dat een jongen op een motorscooter vanuit de Nieuwlichtstraat het Ondiep opreed. Daarbij sloeg de motor af en de agenten zagen dat de jongen koortsachtig probeerde het apparaat weer aan de praat te krijgen. De agenten liepen op hem af en hielden hem tegen. De Utrechtse jongen was pas 15 jaar en mocht dus in het geheel geen motorscooter besturen. Tevens bleek de kentekenplaat van de scooter van diefstal afkomstig te zijn en was het contactslot geforceerd. De agenten hielden de verdachte aan en namen de scooter in beslag. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Winkeldievegge met tegoeden

UTRECHT Een winkeldievegge bleek op dinsdagmiddag 4 oktober ook nog gevangenisstraf tegoed te hebben.

Rond 16.00 uur betrapte een beveiligingsmedewerker van een winkel aan het Radboudkwartier een vrouw op winkeldiefstal. Zij had meerdere stuks kinderkleding in een tas gedaan en rekende de kleding niet af bij de kassa. De beveiliger hield daarop de vrouw, 26 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aan en de politie werd gewaarschuwd. Het bleek dat zij een geprepareerde tas had gebruikt. Agenten brachten de verdachte over naar het politiebureau. Daar werd zij verhoord en kreeg zij een proces-verbaal ter zake winkeldiefstal. Tevens bleek dat zij nog twee 29 dagen gevangenisstraf te goed had. Zij zal die dagen uit moeten zitten.

Eigenaar ziet gestolen scooter

UTRECHT Een jongen zag op dinsdag 4 oktober twee jongens met zijn op maandag 3 oktober gestolen scooter. De twee verdachten gingen ervandoor.

Rond 16.05 uur zag een 17-jarige jongen uit Utrecht dat bij een benzinestation aan het 24-Oktoberplein twee jongens met zijn scooter stonden. Die scooter was op maandag 3 oktober gestolen. De Utrechter belde 1-1-2 en meerdere agenten gingen ter plaatse. Bij het zien van de agenten, renden de twee verdachten weg en lieten de scooter achter. Een agent wist één van hen tot de Van Kleffenslaan te volgen, maar raakte daar het zicht op hem kwijt.

Meerdere agenten stelden aan de hand van het signalement een onderzoek in de omgeving in. Daarbij zagen agenten één van de verdachten op de Trumanlaan lopen. Deze verdachte, een 15-jarige jongen uit Utrecht, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De tweede verdachte werd niet meer aangetroffen. De 15-jarige jongen bleek een veelpleger te zijn. Hij is in het politiebureau ingesloten en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Ruitenvernieler aangehouden

UTRECHT - De politie heeft donderdag 29 september een man aangehouden omdat hij een aantal ruiten had vernield. Uit onderzoek is gebleken dat de man voor veel meer vernielde ruiten verantwoordelijk was.

De politie werd donderdagavond rond 23.30 uur door een getuige gewaarschuwd dat een man op de Arkansasdreef ruiten aan het vernielen was van bedrijfspanden. Via het cameratoezicht werd gezien dat de man op een fiets wegreed in de richting van de Hudsondreef. Bij het zien van de politie ging de man ervandoor en zetten de agenten te voet de achtervolging in. Op de Tenneseedreef kon de 30-jarige verdachte uit Utrecht worden aangehouden.

Uit politieonderzoek is vast komen te staan dat de Utrechter vanaf januari 2011 tussen de 30 en 40 ruiten van bedrijven op dat bedrijventerrein heeft vernield.