Gemeente Zutphen

sluitende begroting 2012, voelbaar voor samenleving

Het college presenteert een sluitende begroting voor 2012. De bezuinigingsmaatregelen zijn in de begroting verwerkt. De gemeenteraad bespreekt de begroting tijdens een speciale forumvergadering.

"Deze begroting geeft een overzicht van activiteiten die we blijven doen, van de nieuwe activiteiten ten opzichte van 2011 en van de activiteiten waarop we bezuinigen. Van de totale bezuinigingsopgave van 14 miljoen euro, realiseren we het komend jaar een bezuiniging van 6,5 miljoen euro. Dat is een fors bedrag en het gaat om diverse maatregelen die zeker een verandering zullen betekenen in onze samenleving", aldus wethouder financiën Eri Willeumier.

Bezuinigingsmaatregelen verwerkt in begroting

Op 31 mei heeft de gemeenteraad een besluit genomen over het bezuinigingsvoorstel van het college. Dit voorstel is toen, met een aantal wijzigingen erop, vastgesteld. De maatregelen die op de planning staan voor 2012, zijn nu in de begroting 2012 verwerkt.

Besluitvorming door de raad

In een speciale forumvergadering op maandag 24 oktober van 18.00 tot 21.00 uur bespreken de raadsleden de begroting. Besluitvorming vindt plaats in de gemeenteraadsvergadering van maandag 7 november.

Strategische Agenda 2012-2015 (pdf 2,3Mb) met in deel 1, de beleidsbegroting (beschrijving beleid en ontwikkelingen) en in deel 2, de financiële begroting.