Gemeente Vlaardingen


-

Het GOED sociaal-maatschappelijk ondernemer 2011

05-10-2011 |

Kringloopwinkel Het GOED is gisteren uitgeroepen tot sociaal-maatschappelijk ondernemer van 2011. Het GOED manifesteert zich als sociaal-maatschappelijk ondernemer door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid te bieden werkervaring op te doen bij Het GOED.

wethouder oosterom met de prijswinnaar

Jaarlijks heeft Het GOED vijf tot tien werkstageplekken beschikbaar, van waaruit deze mensen kunnen doorstromen naar een vaste baan. Wethouder Cees Oosterom reikte maandag 3 oktober 2011 de wisseltrofee uit tijdens de bedrijvenbeurs Business Op Het Water.

De trofee is bedoeld voor bedrijven in Vlaardingen die zich positief onderscheiden op het gebeid van sociaal maatschappelijk werkgeverschap. Bedrijven die zich inzetten om mensen met een arbeidsbeperking of uitkering een kans te geven op een opleiding, stageplaats, leerwerkervaringsplek of een reguliere baan. "Het opdoen van werkervaring is en blijft een belangrijke basis voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het GOED biedt deze mensen een springplank naar een reguliere baan en laat zien dat zij transfers totstandbrengen van uitkering naar werk", aldus Oosterom.

Genomineerden
Betrokken ondernemers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans willen geven op werk of een leerwerkervaringsplaats kunnen de mogelijkheden bespreken met TBV Arbeidsontwikkeling & Mobiliteit. TBV selecteert jaarlijks een aantal bedrijven in Vlaardingen die in aanmerking komen voor de titel `sociaal-maatschappelijk ondernemer van het jaar'. Dit jaar nomineerde TBV: aannemersbedrijf Blijdorp, Praxis en kringloopwinkel Het GOED. In 2010 is de trofee uitgereikt Formido Bouwmarkten, het jaar ervoor aan Koevermans Tweewielers.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000