Algemene Onderwijsbond

05-10-2011

De beste onderwijswerkgever: nomineer jouw school

Medewerkers van scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroeps onderwijs kunnen hun school nomineren als beste onderwijswerkgever door de vragenlijst op
www.besteonderwijswerkgever.nl in te vullen. De vragenlijst gaat ook in op de ontwikkelpunten van uw school. De resultaten van de verkiezing geven uw school de mogelijkheid deze ontwikkelpunten aan te pakken om in de toekomst De beste onderwijswerkgever te worden. De initiatiefnemers willen met deze verkiezing een positieve impuls geven aan de kwaliteit van het onderwijsvak door goed onderwijs-werkgeverschap zichtbaar te maken en te stimuleren. Ronald Plasterk, juryvoorzitter van 2010, benadrukte vorig jaar bij de prijsuitreiking het belang van goed werkgeverschap in het onderwijs voor goede leerresultaten van de school.

In 2010 was het Kaj Munk College in Hoofddorp de winnaar in de categorie voortgezet onderwijs. RSG Enkhuizen is toen als tweede geëindigd. Bij de ROC's werd Koning Willem 1 College in 's Hertogenbosch tot winnaar gekozen en eindigde NOVA College in Haarlem op de tweede plaats. Dit jaar doet het primair onderwijs voor het eerst mee. De Beste onderwijswerkgever is een initiatief van Docentenbank BV, GITP, De Nederlandse School voor Onderwijsmanagement en DUO Onderwijsonderzoek. De AOb ondersteunt de verkiezing omdat goed personeelsbeleid goed onderwijs en tevreden personeel oplevert.