Gemeente Wieringen

Hollands Kroon stelt beoogd griffier aan

Selectiecommisie kiest Marnix Philips De 35-jarige Marnix Philips treedt per 1 november 2011 in dienst als beoogd griffier van de gemeente Hollands Kroon. Alle vier de gemeenteraden hebben een positief besluit genomen over zijn aanstelling. Volgens de selectie-commissie is Marnix het meest geschikt, omdat hij ruime ervaring heeft als griffier en de nieuwe raad kan bijstaan met raadswerkzaamheden van een gemeente van grote omvang. Â

Â

Griffier bij verschillende gemeenten en provincies Marnix Philips heeft in opdracht van onderzoek- en adviesbureau Necker van Naem ervaring opgedaan als adviseur, griffier, trainer en secretaris van diverse gemeentelijke rekenkamers. Daarnaast heeft Marnix gewerkt als (plaatsvervangend) griffier in negen gemeenten en op de statengriffies van de provincies Limburg en Flevoland. Over zijn nieuwe uitdaging bij de gemeente Hollands Kroon is Marnix enthousiast: âEen nieuwe organisatie, een nieuwe gemeenteraad en een nieuw bestuurâ¦. Daar draag ik graag aan bij. Ik zie uit naar onze toekomstige samenwerking."

Â

Fusie Hollands Kroon De gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer vormen samen per 1 januari 2012 de gemeente Hollands Kroon. De nieuwe gemeente Hollands Kroon heeft straks 22 dorpskernen, 47.000 inwoners en een oppervlakte van 620 km2. De fusie is gewenst, omdat steeds meer taken van hogere overheden naar de gemeenten toekomen. Gelijktijdig worden de eisen aan de dienstverlening steeds hoger. De afzonderlijke gemeenten kunnen in de toekomst beter aan de veranderende verwachtingen voldoen door de krachten te bundelen.

Â