Gemeente Gennep


Gennep participeert in Villa Flora

Op dinsdag 4 oktober is het Villa Floragebouw naast het Floriadeterrein in Venlo officieel opgeleverd. De Regio Venlo is initiatiefnemer in de ontwikkeling van dit duurzame groene kantoorgebouw. Bij de opening waren vijf bestuurders uit deze regio aanwezig, waaronder ook wethouder Voncken van de gemeente Gennep.

Villa Flora is een van de beeldbepalende gebouwen waar de Floriade begin volgend jaar haar gasten zal ontvangen. Het gebouw biedt onder andere een expositieruimte van 7.500 m2 in de vorm van een kas: het symbool van de agrarische identiteit van Noord-Limburg. In Villa Flora zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energieneutraal bouwen toegepast. Daarmee is het een boegbeeld voor het toekomstige duurzame bedrijventerrein Greenpark Venlo. Na de Floriade wordt het gebouw gebruikt als kantoor- en expositieruimte.

Aandeelhouders Op dinsdag 4 oktober besloot het college van B&W van de gemeente Gennep om voor twintig procent aandeelhouder te worden van de Villa Flora BV.; de maatschappij die het gebouw exploiteert en beheert. De gemeenteraad van Gennep stemde hier in februari jl. al mee in. Naast Gennep zijn ook de Regio Venlogemeenten Venlo, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray aandeelhouder. De gemeenten zien het aandeelhouderschap als een duurzame kwalitatieve investering in de ontwikkeling van bedrijvigheid in de regio.

Exploitatie Villa Flora BV. trekt voor de exploitatie van het gebouw vreemd vermogen aan, waarvoor de vijf aandeelhoudende gemeenten garant staan. De gemeenten verwachten ook na de Floriade het gebouw rendabel te kunnen exploiteren, mede dankzij de 9,6 miljoen euro subsidie die de Provincie Limburg inzet voor dit gezamenlijke project. Inmiddels is tweederde van de kantoorruimte al verhuurd voor een looptijd van tien jaar.