Gemeente Lelystad

Nieuwe regels voor terrassen

Woensdag 5 oktober 2011

Mensen op het terras

Om regelgeving te verminderen is er geen vergunningplicht meer voor terrassen in de openbare ruimte. Concreet betekent dit dat terrassen zonder vergunning mogen worden geplaatst. De terrassen moeten alleen wel een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van de Lelystadse winkelcentra en aan een prettig en veilig verblijfs- en winkelklimaat. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Lelystad heeft daarom eenvoudige algemene regels vastgesteld.

Vergunningplicht vervallen

Het plaatsen van terrassen bij horecagelegenheden is lange tijd vergunningplichtig geweest. Door het project `verminderde regelgeving' is de Algemene plaatselijke verordening (APV) aangepast en is de vergunningplicht komen te vervallen. Terrassen mogen nu zonder vergunning worden geplaatst, mits de uitstallingen geen gevaar, schade en/of hinder veroorzaken voor hulpdiensten, winkelend publiek en het verkeer.

Mogelijkheden en onmogelijkheden

Om duidelijk te maken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn voor terrassen bij de horeca zijn nadere regels vastgesteld. Deze regels liggen met ingang van woensdag 12 oktober 2011 ter inzage in de Stadswinkel van de gemeente, Stadhuisplein 2 in Lelystad. Ja