Gemeente Hulst

Brandpreventieweken

Brandpreventieweken

Deze maand vinden de Nationale Brandpreventieweken plaats.

Ieder jaar vinden in de maand oktober de Nationale Brandpreventieweken plaats. Dit jaar is het thema `Wat doet u bij brand?'.

Elk jaar woeden in Nederland zo'n 8.000 branden in woningen. Daarbij vallen veel slachtoffers, jaarlijks gemiddeld 50 doden en 800 gewonden. De schade is enorm. Het gaat hierbij niet alleen om materiële schade (ongeveer EUR 90 miljoen) maar ook om leed dat brandwonden veroorzaakt, het verlies van onvervangbare bezittingen en de ravage die brand aanricht. Veel mensen denken dat brand hen niet zal overkomen en treffen vaak onvoldoende maatregelen om brand te voorkomen of voor het geval dat er toch brand in huis uitbreekt. Tijdens de Nationale Brandpreventieweken wijst de brandweer op het grote belang van brandpreventie.

In de gemeente Hulst bezoekt de brandweer tijdens de brandpreventieweken een beperkt aantal woningen om deze te controleren op brandveiligheid. Tijdens het bezoek krijgen bewoners adviezen en tips over het brandveilig maken van het huis, waar het beste rookmelders geplaatst kunnen worden en wat te doen bij het uitbreken van een brand.

Mensen die belangstelling hebben voor een bezoekje van de brandweer kunnen zich aanmelden bij Bert Weststrate, tel. 0114-389157 of B.Weststrate@gemeentehulst.nl

Uiteraard kan ook buiten de brandpreventieweken altijd contact worden opgenomen met de brandweer want brandpreventie is een zaak van elke dag.

Voor meer info over de brandpreventieweken, zie ook http://www.brandpreventieweek.nl/ en http://www.watdoejijbijbrand.nl/