Gemeente Lingewaard


/ Bestemmingsplan RijnWaalpad

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan RijnWaalpad

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 22 september 2011 het volgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

Bestemmingsplan RijnWaalpad

Dit bestemmingsplan beoogt de aanleg van een snelfietspad tussen Arnhem en Nijmegen mogelijk te maken en ziet op het tracé dat is gelegen op Lingewaards grondgebied. Het tracé volgt voor een deel de bestaande infrastructuur. Het bestemmingsplan heeft betrekking op dat deel van het tracé waarvoor een nieuw fietspad wordt aangelegd. Het noordelijk deel van het tracé wordt aan de noordzijde begrensd door de gemeentegrens met Overbetuwe, kruist de Kattenlager en loopt weer tot de gemeentegrens met Overbetuwe. Het zuidelijk deel wordt aan de noordzijde begrensd door het knooppunt Ressen van de A325, en loopt tot aan de Ressensestraat, vanaf dat punt volgt het tracé tot aan de gemeentegrens met Nijmegen de bestaande infrastructuur.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijziging heeft betrekking op een aanpassing in de Regels met betrekking tot Leiding-Gas en een aanpassing in de Toelichting met betrekking tot de waterberging.

Het bestemmingsplan RijnWaalpad met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van donderdag 6 oktober 2011 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:


- Het digitale bestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1705.44-VG01 (let op deze link opent in een nieuw plan);


- Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website van de gemeente Lingewaard (www.lingewaard.nl onder wonen en leven->projecten ruimtelijke ordening ->bekendmakingen->bestemmingsplan RijnWaalpad);


- Zowel het digitale als analoge bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klanten Contact Centrum Lingewaard te Huissen. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klanten Contact Centrum, telefoon (026) 32 60 111. Gelet op artikel 8.2 lid 1 sub a Wro juncto artikel 6:13 Awb kunnen belanghebbenden die een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht, binnen de termijn van zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage.

Verder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn van zes weken beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Bemmel, 5 oktober 2011

Toelichting bestemmingsplan download

Regels bestemmingsplan download

Verbeelding bestemmingsplan download

Bijlage 1: Tracé ontwerp RijnWaalpad download

Bijlage 2: MER Lingezegen 2009 download

Bijlage 3: Flora- en Faunarapport 01-12-2010 download

Bijlage 4: Flora- en Faunarapport 25-05-2011 download

Bijlage 5: Nota van Zienswijzen download

Bijlage 6: raadsbesluit vaststelling download