Gemeente Best

Gemeente verwijdert (brom-/-snor)fietsen op spoortunneldek

05-10-2011

Het parkeren van (brom-/snor)fiets op het spoortunneldek is niet toegestaan. Binnenkort start de gemeente met het verwijderen van verkeerd geparkeerde (brom-/snor)fietsen op het spoortunneldek. Haal uw (brom-/snor)fiets daar dus snel weg. Daarmee voorkomt u een gang naar het gemeentehuis en de gemeentewerf en een boete van EUR 25,00 of EUR 50,00.

Hoe krijgt u uw afgevoerde (brom-/snor)fiets weer terug? Als uw fiets door ons is afgevoerd kunt u deze terugkrijgen door de bestuursdwangkosten te betalen bij de balie van Publiekszaken in het gemeentehuis (openingstijden balie publiekszaken). U moet aantonen dat u de eigenaar bent van de (brom/snor)fiets (bijvoorbeeld door middel van een sleutel). Ook moet u zich identiferen en EUR 25,00 voor een fiets en EUR 50,00 voor een brom- en snorfiets voldoen. Dan ontvangt u een bestuursdwangbesluit (tevens betalingsbewijs) waarmee u uw fiets of brom-/snorfiets op kunt halen bij de gemeentewerf. Maak hiervoor een afspraak met de gemeentewerf via het telefoonnummer (0499) 360 360 (openingstijden gemeentewerf).

Doel van deze handhavingsactie
De gemeente wil niet dat (brom-/snor)fietsen op het spoortunneldek geparkeerd worden om fietsendiefstal, vernielingen en vandalisme tegen te gaan. Daarnaast belemmert het de toegankelijkheid en zorgt het voor een wanordelijke aanblik.

Meer weten?
Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Veiligheid en handhaving van de gemeente Best. Voor verdere en meer specifieke regelgeving verwijzen wij u naar onze website (www.gemeentebest.nl > Bestuur > Regelgeving).

Tunneldek

---