Watersportverbond - KNWV

Windstiltes tijdens Silver Fleet NCK Teamzeilen

woensdag 5 oktober 2011

Afgelopen weekend werd in de Bataviahaven te Lelystad de Silver Fleet van het NCK Teamzeilen gevaren. Nadat last-minute een aantal
verenigingen hadden afgezegd, streden er 11 verenigingen om de resterende acht finale plaatsen in de Gold Fleet (Finale). In de Gold Fleet vaart over twee weken in de Maashaven van Rotterdam en daar wordt beslist wie de Nederlands Kampioen 2011 wordt.

Weinig wind
Zaterdag begon de dag met windstilte en het was wachten op wind. Om 15.00 uur werd besloten niet meer te starten en zondag een nieuwe poging te doen. Zondag stond er, nadat de mist was opgetrokken, een zeer licht windje en de wedstrijden konden beginnen. Met een aangepast wedstrijdschema moesten er minimaal 18 races gevaren worden om tot een goede kwalificatie te komen. Zeilers, umpires en wedstrijdcomité worstelden zich door de dag en gestaag groeide het aantal gevaren races. Het voordeel was dat je steeds slechts een periode van ca. 10 minuten wind nodig had om weer een race af te werken.

Finalisten
Om 16.45 zaten de poulewedstrijden (3 poules) erop en was bekend welke zes teams (namelijk de nummers 1 en 2 van elke poule) zich voor Rotterdam hadden geplaatst. Vervolgens moesten KWV Langweer, WV Lelystad en WSV Haringvliet als derde van de poule uitmaken wie aanspraak konden maken op de overigen twee finaleplaatsen. Na drie races viel de beslissing en konden WV Lelystad en WSV Haringvliet zich bij de finalisten scharen. De finalisten zijn dus:

* GWV Elfhoeven

* KW Sneek

* WSV Hoorn

* WV Aegir

* KNZ&RV

* VW De Twee Provinciën

* WV Lelystad

* WSV Haringvliet

Uitslag Silver Fleet
Het was nog een lastig vraagstuk om tot een winnaar van de Silver Fleet te komen. Na enig rekenwerk en correct toepassen van alle beschikbare regels, kwam de volgende einduitslag tot stand:


1e - KNZ&RV

2e - GWV Elfhoeven

3e - WSV Hoorn

Loting Gold Fleet â Maashaven Rotterdam
Tenslotte werd in Paviljoen Lucht door Bart van Breemen (Manager Wedstrijdsport) en Willem de Jager (Wethouder Sport van de Gemeente Lelystad) de loting verricht voor de resterende acht finale plaatsen. Dit heeft geresulteerd in de volgende poule-indeling:

Poule A

Poule B

Poule C

Poule D

Haarlemsche Jachtclub
Rotterdamsche Zeilvereeniging
WV Aegir
VW De Twee Provinciën

WV Braasemermeer

WV Aalsmeer

GWV Elfhoeven
WV Lelystad

Â

KR&ZV De Maas

KWV Loosdrecht
KNZ&RV

WSV Haringvliet

Â

KWV De Kaag

R&ZV Gouda
WSV Hoorn
KW Sneek

Â
De Gold Fleet vaart zoals gezegd op 15 en 16 oktober a.s. in de Maashaven te Rotterdam. De organisatie is in handen van de Stichting World Port Sail en de Rotterdam Oceanwide Yachting Club (ROYC) is gastlocatie. Op het dak van het havenpand naast het clubhuis van de ROYC zijn de wedstrijden vanaf de publiekstribune uitstekend te volgen. Dit alle met de unieke skyline van Rotterdam als decor. U bent van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen!

Voor meer info zie www.stichtingworldportsail.nl en Watersportverbond NK teamzeilen verenigingsteams