Adfiz


Adfiz zal begeleidende rol StFD bij invullen Self Assessment zelf vormgeven

Vandaag is bekend geworden dat de Stichting Financiële Dienstverlening zal worden ontbonden. Adfiz maakt sinds de oprichting deel uit van het bestuur van de StFD. In dit bestuur hadden adviseurs/bemiddelaars en aanbieders zitting. Omdat het in het licht van de toekomst niet logisch is gezamenlijk de StFD aan te sturen en omdat het inmiddels efficiënter is geworden deze activiteiten door de AFM te laten uitvoeren, is besloten tot ontbinding van de StFD. Adfiz onderschrijft dit.

Veel intermediair vond bij de StFD een neutraal loket om hulp te zoeken bij het invullen van het bij wet verplichte Self Assessment. Met het wegvallen van de StFD verdwijnt ook de gewaardeerde "voorportaalfunctie" van de StFD alvorens men in contact kwam met de AFM. Adfiz wil deze bufferfunctie vanaf 2012 zelf in gaan vullen, in ieder geval waar het vragen over het Self Assessment betreft.

De StFD heeft aangegeven de komende maanden te benutten om haar besluit om de activiteiten te staken te effectueren. Adfiz zal die periode benutten om de benodigde infrastructuur vorm te geven, die nodig is om op effectieve en efficiënte wijze invulling te geven aan de begeleiding bij het Self Assessment zoals de StFD die kende.